avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa-mi construesc singur casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa-mi construesc singur casa?

Buna ziua,sotu meu se pricepe la constructie,e un al doile job,desi nu are autorizatie,vrem sa ne construim o casa,intrebare mea e daca,lege imi da voie?
Cel mai recent răspuns: flory84 , utilizator 12:42, 8 Septembrie 2009
Bineinteles, cu conditia sa aveti documentatia necesara , avize, autorizatie de constructie..daca nu presteaza in interesul altei persoane si ca atare nu obtine venitruri din aceasta activitate, este o k.
Da sigur cu tote actele la zi si pentru noi,dar vreau sa stiu daca avem voie sa o construim noi si nu trebue sa mai platim o firma.
Pentru ca sotul dvs sa construiasca casa aveti nevoie de urmatoarele documente:
--certificat de urbanism de construire
--avizele pentru obtinerea autorizatiei de construire(cele care sunt trecute in certificatul de urbanism)
--autorizatie de construire
--proces verbal de declarare a inceperii lucrarilor(organizarea de santier)
In rest este treaba sotului cu cine construieste casa ...poate efectiv sa o ridice singur daca se pricepe si are timpul si energia necesare!=D>
Sigur ca da, se numeste "regie proprie", dar mai ales in acest caz este obligatoriu si necesar un proiect pentru noua constructie, cu toate avizele! Si nu numai proiectul pentru autorizare, ci proiectul complet, cu detalii de executie, pentru dimensionarea corecta a structurii de rezistenta!
Oooo,super deci o putem construi noi .Va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Pasi ptr construirea unei case ContSters87904 ContSters87904 Sunt sigura ca de acest subiect s-au lovit foarte multi dintre noi, ar fi bine sa stim cu totii, care ar fi pasii dupa achizitia unui teren ptr construirea ... (vezi toată discuția)
Prelungirea termenului de executie a unui contract 1971 1971 am un contract de executie lucrari a carui termen de executie a fost depasit. depasirea s-a facut datorita faptului ca beneficiarul lucrarii nu mi-a pus la ... (vezi toată discuția)
Ordinul de incepere a lucrarilor donigao donigao Buna ziua, Unde gasesc in legislatia aplicabila achizitiilor publice obligativitatea autoritatii contractante de a emite dupa incheierea contractului, ... (vezi toată discuția)