1971 a scris:
am un contract de executie lucrari a carui termen de executie a fost depasit.
depasirea s-a facut datorita faptului ca beneficiarul lucrarii nu mi-a pus la dispozitie toate autorizatile de constructie si proiectele aferente acestui contract.
am solicitat prelungirea termenului de executie dar beneficiarul refuza aceasta prelungire. pe ce cerere sa-mi intemeiez solicitarea de prelungire a termenului de contract? fac mentiunea ca beneficiarul este o autoritate publica locala.
Buna ziua,
Puneti in vedere Beneficiarului ca inceperea lucrarilor de constructie fara autorizatie de constructie si celelalte documente aferente constituie, conform legislatiei in vigoare, contraventie si, posibil, chiar infractiune.
Daca sunt asa grabiti sa cheltuie banii din Bugetul 2009, sa va transmita, sub semnatura autorizata, un "Ordin de incepere a lucrarilor" care sa specifice lipsa autorizatiei de construire.
Dealtfel, conform legislatiei in vigoare, orice investitie se incepe prin predarea amplasamentului de catre Beneficiar (proces-verbal) si prin trimiterea "ordinului de incepere a lucrarilor".
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov