avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plangere penala
Discuție deschisă în Executare silită

Plangere penala

Am inteles ca pot inainta o plangere penala impotriva unei persoana. Am un contract de imprumut cu un domn de care nu mai pot da. Am angajat si un executor pentru recuperarea banilor dar dansul nu mai locuieste la adresa mentionata in contractul de imprumut si parca a intrat in pamant. Pot inainta o plangere penala? si daca da , ce rezolv?? Astept o varianta de solutionare a problemei mele. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:06, 10 Aprilie 2010
Puteti face o plangere penala pentru inselaciune, dar faptul ca aceasta persoana se sustrage de la plata imprumutului nu este infractiune.Incercati sa individualizati bunuri ce pot fi executate silit .
Executorul judecatoresc poate prin adrese efectuate in cadrul dosarului de executare silita demarat, sa va ajute sa aflati adresa de domiciliu a debitorului, conturile acestuia si bunurile imobiliare aflate in proprietatea acestuia.Astfel, se poate institui apoi fie o poprire pe cont, fie executata imobiliar datoria.
Executorul nu-l poate gasi caci si-a schimbat adresa dar nu si buletinul...si e taximetrist (nu are cartea de munca activa ca sa ii pot face o proprire)
Puteti incerca sa formulati plangere penala, desi fapta...nu este de natura penala ci este de natura civila, insa, poate, organele de cercetare si urmarire penala, pot da "de urma debitorului"...ca si persoana fizica...sau poate nu...
Oricum, in acest moment nu puteti face mare lucru, in afara de a-l cauta pe debitor...care, legal, figureaza la acelasi domiciliu din buletin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobiliara radum radum Doresc sa recuperez o suma de bani,am un act de imprumut autentificat la notar. Debitorii au un imobil intr-o alta localitate. Pot sa scot la vanzare acel ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in contract de imprumut-posibil? bucan_george bucan_george Buna Ziua, Am incheiat un contract de imprumut prietenesc cu o persoana fizica .Acesta a garantat imprumutul in valoare de 13200Ron cu un autoturism ,dar ... (vezi toată discuția)