avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare-cumparare

1. Care este perioada maxima care poate fi trecuta in acest antecontract de v-c, pana la care se poate plati si cea de-a doua rata ptr. a putea perfecta apoi un contract de v-c ?

2. In situatia in care am un antecontract de v-c incheiat acum 7 ani, il pot nota in CF abia in acest an?

3. Registratorul de CF primeste ptr. notare antecontracte fara forma autentica (notar sau avocat) ?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:45, 21 Iunie 2011
Antecontractul are aceeasi valoare ca si contractul , adica reprezinta "legea partilor" daca este incheiat cu respectarea reglementarilor legale in vigoare la incheierea sa . Nu exista o perioada maxima insa niciuna dintre parti nu are interesul ca aceasta perioada sa fie f. mare .
Daca prevederile antecontractului permit se poate incheia contract de vanzare-cumparare , CF fiind facuta de proprietar in baza actului de proprietate care nu este antecontractul de vanzare-cumparare .
Pentru CF trebuie actul de proprietate (act vanzare-cumpare , succesiune etc.) registratorul neputand finaliza CF cu antecontract de vanzare-cumpare (nu mai punem la socoteala faptul ca nu are forma autentica (notariala) .
O zi buna !
Multumesc.

Insist in intrebarea nr.3: se pot nota in CF antecontractele de v-c fara sa fie incheiate in forma autentica (notar sau avocat) ?
Dupa notarea antecontractului in CF, la ce pozitie va fi notata aceasta notare? In partea B si C ? Se face aceasta notare a antecontractului dar va ramane si numele proprietarului actual?
Da, se pot nota, dar mai sunteti in termenul de a obtine creanta?
La pozitia dupa ultima notare; nu stiu exact la ce se refera intrebarea, la rang sau la ce?
In partea a III-a se noteaza.
Antecontractul de v-c este incheiat acum cativa ani, stabilindu-se in acest sens ca ultima transa a banilor se va da la sfarsitul acestui an, urmand a se incheia imediat si contractul de v-c pe imobil.
Despre ce termen vorbiti? Despre ce creanta?
Creanta la care ma refer este dreptul dv. de a obtine un contract de vanzare.
Da, il mai puteti nota.

Alte discuții în legătură

Notare antecontract in cartea funciara mariaaa_jo mariaaa_jo buna seara, dorim sa achizitionam un apartament aflat in acest moment in constructie. pentru avans am discutat impreuna cu vanzatorul (dezvoltatorul) sa ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Notare in cf ContSters22096 ContSters22096 un antecontract de v-cump care nu a fost incheiat in forma autentica poate fi inscris in CF sau doar un antecontract incheiat la notar poate fi inscris in CF? (vezi toată discuția)