avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatiile de constructie emise de primarii au ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatiile de constructie emise de primarii au caracter secret?

Are cineva cunostinta despre un ordin al ministrului lucrarilor publice ca autorizatiile de constructie emise de primarie ar fi secrete???
Cel mai recent răspuns: flexi , utilizator 13:19, 6 Mai 2010
Nu poate exista un act normativ care sa stipuleze ca toate autorizatiile de construire sa fie secrete , dar pot fi cazuri speciale care sa impuna aceasta restrictie (de ex. cele de importanta strategica , militara ) .
Nu sunt secrete, dar nici nu intra sub incidenta Legii 544 privind liberul acces la informatii de interes public. Pentru a afla detaliile unei autorizatii de constructie trebuie, deci, sa justificati un interes legitim.
Legea nr 50/1991, actualizata ,specifica la art 7 alin 21 citez- Autorizaţia de construire şi anexele acesteia au caracter public şi se pun la dispoziţia publicului spre informare pe pagina proprie de internet a autorităţii administraţiei publice emitente sau prin afişare la sediul acesteia, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un vecin cu care ma invecinez pe aproximativ 50 ... eugen197310 eugen197310 Buna ziua, Am un vecin cu care ma invecinez pe aproximativ 50 metri, care a construit 7 case de-alungul celor 50 de metri. NU respecta retragerea balcoanelor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca primaria are obligatia ... Adelaina Adelaina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca primaria are obligatia de a-mi furniza, la cerere, copie dupa autorizatia de constructie si anexele unei constructii ... (vezi toată discuția)
Legea 544/2001, documente de interes public mirelaapostol mirelaapostol In baza legii 544/2001 am solicitat unei primarii copia unui certificat de urbanism si a unei autorizatii de construire. Primaria a raspuns ca :\"intrucat din ... (vezi toată discuția)