avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca primaria are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca primaria are obligatia ...

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca primaria are obligatia de a-mi furniza, la cerere, copie dupa autorizatia de constructie si anexele unei constructii pe care vecinul o face pe granita proprietatii. Constructia nu are panou de identificare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adelaina , utilizator 08:38, 28 Septembrie 2021
Primaria nu are o astfel de obligatie. Puteti face sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data si sa cereti raspuns scris daca vecinul detine autorizatie de ctie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autorizația de construire și anexele acesteia au caracter public și se pun la dispoziția publicului spre informare pe pagina proprie de internet a autorității administrației publice emitente sau prin afișare la sediul acesteia, după caz.
(art.7 alin.21 din Legea 50/1991)

Alin.23 lit.a al art.7 din actul normativ sus mentionat prevede ca, autoritatile fac publică emiterea autorizației de construire sau, după caz, a actului de respingere a cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții și pun la dispoziția publicului conținutul autorizației de construire și al anexelor aferente, care includ toate condițiile necesare a fi îndeplinite de solicitanți, sau, după caz, conținutul actului de respingere a cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții.

In acest sens, in baza Legii544/2001 , depuneti o solicitare de comunicare informatii de interes public.
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 50/1991 se completează cu art.55 din Anexa Ordinului 839/2009 in care se explica ce piese din documentația tehnică autorizată au caracter public - plan de situație, fațade si reglementari urbanistice (înălțime, retrageri fata de limitele parcelei, indicatori POT si CUT ...)
Astfel, pentru a se proteja drepturile de proprietate intelectuala legiuitorul nu a asigurat caracterul public al întregului proiect ci doar piesele de interes public .

Asigurarea caracterului public
(1) În temeiul prevederilor art. 7 alin. (21) din Lege, autorizațiile de construire/desființare împreună cu anexele acestora, respectiv actele de respingere a cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții, au caracter public. În acest scop, se pun la dispoziția publicului, pe pagina proprie de internet a autorității administrației publice competente, emitentă, sau prin afișare la sediul acesteia listele la zi ale actelor de autoritate emise, în vederea solicitării și obținerii, după caz, a informațiilor prevăzute la art. 7 alin. (23) din Lege.
(2) În temeiul prevederilor art. 7 alin. (22) din Lege, caracterul public al autorizațiilor de construire/desființare prevăzut la alin. (1) se asigură fără a se aduce atingere restricțiilor impuse de legislația în vigoare privind secretul comercial și industrial, proprietatea intelectuală, protejarea interesului public și privat, garantarea și protejarea drepturilor fundamentale ale persoanelor fizice cu privire la dreptul la viață intimă, familială și privată.
(3) Listele la zi ale actelor de autoritate prevăzute la alin. (1) vor conține obligatoriu următoarele informații/documente extrase din documentația tehnică autorizată:
a) numărul autorizației de construire/desființare și data emiterii acesteia;
b) indicatorii urbanistici (procent de ocupare a terenului și coeficient de utilizare a terenului);
c) regimul de înălțime și retragerile construcției de la limitele de proprietate;
d) planul de situație;
e) toate fațadele.
(4) Cu respectarea prevederilor Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), cu modificările ulterioare, documentele prevăzute la alin. (1)-(3) se publică pe pagina proprie de internet a autorității administrației publice emitente, într-un format care să permită descărcarea și vizualizarea acestora separat, în afara paginii proprii de internet a autorității administrației publice competente.
Buna ziua.

Pe lista unde sunt publicate autorizatiile de construire nu este specificata inaltimea gardului. Am cerut s ami se arate proiectul, dar mi s-a raspuns ca proiectantul nu este de acord. Sa inteleg ca undeva, ar trebui sa fie publicat acest detaliu?

Va multumesc pentru intelegere!
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2021
Adelaina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie CAI2010 CAI2010 Vecinii au înălțat curtea cu 50cm si au început construcția unui gard langa cel deja construit de catre mine, a cărui inaltime depășește gardul ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca au mai fost date avize inainte pentru modificare SimonaHuma SimonaHuma Buna ziua! As dorii sa stiu cum as putea afla daca s-au mai dat avize sau autorizatii pentru schimbare/modificare la un spatiu comercial? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Autorizatiile de constructie emise de primarii au caracter secret? ynna 55 ynna 55 Are cineva cunostinta despre un ordin al ministrului lucrarilor publice ca autorizatiile de constructie emise de primarie ar fi secrete??? (vezi toată discuția)