avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie

Vecinii au înălțat curtea cu 50cm si au început construcția unui gard langa cel deja construit de catre mine, a cărui inaltime depășește gardul existent cu aproximativ 40cm.
Din acest acest motiv am solicitat primăriei eliberarea unei copii de pe autorizația de constructie a vecinului.
Raspunsul primit din partea primarie a fost ca o copie de pe autorizatie poate fi eliberata doar la cererea unei instanțe judecatoresti.
Cum pot intra in posesia unei copii de pe autorizația vecinului? Exista o baza legală care sa imi permită acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 1 Decembrie 2019
Ati primit raspunsul corect de la primarie. Daca nu l-ati primit in scris, la cererea dvs. formulata tot in scris, reveniti cu solicitarea si cereti sa va precizeze art. de lege.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autorizația de construire și anexele acesteia au caracter public și se pun la dispoziția publicului spre informare pe pagina proprie de internet a autorității administrației publice emitente sau prin afișare la sediul acesteia, după caz.
(art.7 alin.21 din Legea 50/1991)

Autoritățile prevăzute la art. 4 fac publică emiterea autorizației de construire sau, după caz, a actului de respingere a cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții și pun la dispoziția publicului următoarele informații:
a) conținutul autorizației de construire și al anexelor aferente, care includ toate condițiile necesare a fi îndeplinite de solicitanți, sau, după caz, conținutul actului de respingere a cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții;
b) principalele motive și considerente pe care se bazează emiterea autorizației de construire sau, după caz, a actului de respingere a cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții, ca urmare a examinării comentariilor și opiniilor exprimate de public, inclusiv informații cu privire la desfășurarea procesului de consultare a publicului;
c) descrierea, după caz, a principalelor măsuri pentru evitarea, reducerea și, dacă este posibil, compensarea efectelor negative majore, conform actului administrativ emis de autoritatea competentă pentru protecția mediului.
(art.7 alin.23 din Legea 50/1991)

In speta, raspunsul primit de la Primarie este eronat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum si unde pot afla daca vecinul are aprobare,autorizatie de ... Valy.D Valy.D Cum si unde pot afla daca vecinul are aprobare,autorizatie de constructie pe hotar?? (vezi toată discuția)
Cum aflu daca au mai fost date avize inainte pentru modificare SimonaHuma SimonaHuma Buna ziua! As dorii sa stiu cum as putea afla daca s-au mai dat avize sau autorizatii pentru schimbare/modificare la un spatiu comercial? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca primaria are obligatia ... Adelaina Adelaina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca primaria are obligatia de a-mi furniza, la cerere, copie dupa autorizatia de constructie si anexele unei constructii ... (vezi toată discuția)