avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj-indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj-indemnizatie crestere copil

Pot beneficia de indeminizatia pt cresterea copilului daca sunt in somaj de 9 luni iar pe cartea de munca, este intrerupta 1 luna de la ultimul loc de munca pana mi s a acordat somajul?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:16, 10 Aprilie 2010
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC trebuie sa aveti 12 luni in care sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Perioada de somaj intra in calculul celor 12 luni.

Cand ar fi preconizata data nasterii?
In luna iunie este preconizata nasterea, iar eu somajul il am pana in mai sf lunii ar fi...
Perioada pe care trebuie sa o acoperiti este iunie 2009 - iunie 2010 ... din care aveti 9 luni de somaj, fapt ce implica ca va mai trebuie acoperite 3 luni in care sa faceti dovada realizarii de evnituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Incercati sa mai prelungiti perioada de somaj, daca e cazul, cu un concediu medical si apoi intrati in concediu de maternitate (pre si postnatal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj - indemnizatie pentru cresterea copilului ralucadraganuta ralucadraganuta buna ziua, sunt insarcinata in luna a 7a, am lucrat 2 ani, respectiv septembrie 2009 - august 2011 pana mi-a expirat contractul de munca. am vrut sa intru in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua byta byta inainte sa ma angajez unde lucrez acum am lucrat in alta parte,dar am facut o pauza de aproximativ 9 luni.ce vreau eu sa stiu e ca daca as dori sa imi platesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)