avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj - indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj - indemnizatie pentru cresterea copilului

buna ziua,
sunt insarcinata in luna a 7a, am lucrat 2 ani, respectiv septembrie 2009 - august 2011 pana mi-a expirat contractul de munca. am vrut sa intru in somaj dar nu am reusit deoarece aveam venit din chirie, momentan nu mai am venit din inchiriere. as putea intra in somaj acum si dupa aceea sa intru in post natal sau m-as putea angaja o luna dupa care sa intru in somaj?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: ralucadraganuta , utilizator 17:39, 27 Martie 2012
1. Puteti sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maxim 12 luni de la data incetarii CIM si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj incepand cu data inregistrarii la Agentia de Somaj.

2. Daca veti beneficia de indemnizatie de somaj veti putea sa beneficiati, in acest timp, de indemnizatie pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

3. Pentru a beneficia de CCC, pana la 1 an sau 2 ani) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
Puteti intra in somaj acum ... termenul maxim de depunere a actelor este de 12 luni de la data incetarii raportului de munca (august 2012) ... insa atentie ca pentru CCC nu aveti indeplinita conditia realizarii de venuri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului .

Fiins insarcinat in 7 luni , ar insemna ca peste doua luni este preconizata nasterea copilului (mai 2012) , ceea ce inseamna ca perioada de referinta ar fi mai 2011 - mai 2012 ... aveti neacopertia perioada august 2011 - pana in prezent.
Venitul din chirie nu este profesional din cate am vazut in lege. Pentru a beneficia de CCC trebuie sa ai venituri profesionale sau se accepta si cel din chirie? Eu am avut venituri din inchiriere din anul 2010 pana in prezent si as mai putea avea pana in mai, adica 12 luni premergatoare nasterii. Pot beneficia de CCC SI DE SOMAJ?
Va multumesc pentru promtitudine!
Cu stima, Raluca
1. Veniturile din chirii nu sunt venituri profesionale si nu se iau in calcul pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Din acelasi motiv la venitul din chirii nu se retine contributie pentru somaj si deci nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie de somaj.

Am inteles, va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
Va doresc o saptamana placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru al doilea bebe saftmiki saftmiki Sunt in concediu pentru cresterea copilului din data de 14 iulie 2012 si voi beneficia de indemnizatie pana implineste 2 ani, adica pana in 14 iulie ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate dupa somaj xlayoana xlayoana Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si ... (vezi toată discuția)
Acordare idemnizatie de crestere copil Alexandra1910 Alexandra1910 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Pe data de 22 august 2012 m-am angajat, iar in luna septembrie am ramas insarcinata. Pot beneficia de indemnizatia de crestere ... (vezi toată discuția)