Buna ziua, Pentru a primi un raspuns pertinent din partea dvs. va rog sa-mi permiteti sa va expun in cateva cuvinte situatia mea.In anul 2008 parintii mei au incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu un investitor imobiliar (persoana fizica) ptr.cumpararea unui ap.Ap.trebuia predat la data de 30 noiembrie 2008 dar nici pana la aceasta data nu s-a apucat de constructie.Pretul ap. este de 46500euro din c are am achitat la incheierea antecontractului25000euro(avans) Clauze contract: In cazul in care promitent vanzatorul nu-si respecta obligatiile asumate in sensul ca nu mai vrea sa vanda se obliga sa restituie promitent cumparatorului dublul sumei; in cazul in care nu respecta termenul de predare beneficiar comparatorul va putea solicita penalitati de intirziere de 0.5% pe luna la suma achitata cu titlul de avans.In cazul in care promitet cumparatorul refuza incheierea contractului pierde suma achitata ca avans.Trebuie sa va mai spun ca antecontractul este incheiat pe numele meu si nu al parintilor( 23 ani,necasatorita,momentan neangajata ,studenta) Intrebari:-Ce ar trebui sa fac? Pot(evident asistata de un av.) sa cer rezolutionarea contractului ?si la care din clauze sa ne oprim? - se poate instaura un sechestru asigurator? -Daca as putea sa cer un ajutor public judiciar dovedind ca nu am venituri sau se cere fisa fiscala si declaratie de avere de la parinti pentru ca se subantelege ca aceei bani provin de la parinti. va multumesc mult!
Intrucat, sunteti titulara antecontractului si fiind majora, puteti cere , rezilierea contractului fata de neindeplinirea obligatiilor asumate, prin acesta.
Puteti solicita ajutor public judiciar, daca puteti dovedi ca in familia cu care va gospodariti impreuna, nu exista actualmente posibilitati financiare suficiente.
in primul rand, nu trebuie sa cereti rezilierea contractului.. trebuie sa il actionati pe dezvoltator in judecata pentru nerespectarea termenilor contractuali si restituirea avansului plus a penalitatilor de intarziere.. e o procedura de punere de drept in intarziere in prealabil, o procedura de conciliere directa care daca nu sunt respectate, actiunea va fi respinsa ca prematur introdusa..intrati pe mesageria privata stimata domnisoara..
avocat Petre
De fapt, trebuie ceruta rezolutiunea antecontractului, despre asta este vorba! Elicrist, asta este sanctiunea fata de acel "dezvoltator"! Stimate avocatPetre, este o posibilitate in ceea ce a postat userul!
Buna ziua, revin cu o intrebare la subiectul lansat saptamana trecuta.Fara a-l actiona in judecata pe dezvoltator( pot scuti niste cheltuieli) cerand investirea cu formula executorie a antecontractului? acest dezvoltator si-a instrainat toate bunurile inclusiv terenul pe care urma sa construiasca blocul.in situatia mea sunt 38 de persoane.oare poate ramane nepedepsit?.....