avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda radar pt depasire viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda radar pt depasire viteza

am primit o amenda pt depasirea vitezei legale in localitate.Am scris in pv la mentiuni ca nu am avut viteza respectiva am trimis catre judecatorie cerere de anulare a procesului verbal pentru cauza de nulitate absoluta pentru ca in procesul verbal nu era trecuta seria aparatului radar care a facut inregistrarea.mentionez ca am uitat sa semnez cererea si dupa primul termen sa dat hotarare de respingere a cererii mele pt ca nu era semnata.am facut recurs si la data recursului am mers sa semnez cererea dar judecatorul nu mi-a permis zicandu-mi ca ce treaba are recursul cu cererea nesemnata.Mentionez ca am cerut judecarea in lipsa.Judecatorul a dat dosarul spre pronuntare>care sunt sansele sa fie o decizie in defavoarea mea adica sa platesc amenda si daca da ce pot face in continuare.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:35, 10 Aprilie 2010
Plangerea dvs, trebuia semnata. Daca erati prezent la primul termen, puteati sa semnati in instanta plangerea si trebuia sa o sustineti cu probe. Nu ati dovedit suficient interes.
Dar.. plangerea care a fost respinsa pe exceptia nesemnarii, nu a fost judecata pe fond. Cererea a fost anulata ca nesemnata.
Deci, recursul dvs. inaintat , nu putea fi admis, din moment ce s/a constat ca, intradevar, a fost nesemnata. .
Interventie moderator

Va rog sa cititi si sa respectati regulamentul de postare in Forum. Mesajul dublat a fost sters. Multumesc!
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

Gabriela Pintea
Cred ca instanta de recurs,in baza rolului activ,putea acoperi situatia ,suplinind lipsa semnaturii,intreband in mod expres contestatorul daca isi insuseste si isi sustine contestatia si punandu-l sa semneze cererea,apoi urmand sa admita recursul si sa trimita cauza spre judecare in fond ,primei instante,desi nu exista aceasta obligatie expres prevazuta in nicio prevedere legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere contravenþionalã anulatã pentru lipsa semnãturii dece84 dece84 Buna seara. Am depus la judecatorie o plangere contraventionala pentru o amenda de la ANAF, insa cererea a fost anulata din lipsa semnaturii. Da...stiu ce o ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rares2109 rares2109 Am primit o amenda radar pe raza altui oras/judet decat cel in care locuiesc. Am contestat-o in instanta , iar decizia finala a fost Solutie: Admite plângerea ... (vezi toată discuția)
Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)