avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract perioada determinata

Buna ziua,
Am fost in somaj in perioada 01.08.2009-31.08.2010 iar acum sunt salariata la o firma unde lucrez pe perioada determinata de la 01.09.2009 conform unui contract de munca pe perioada determinata de 3 luni (01.09.2009-01.12.2009) care a fost prelungit cu un act aditional pe o perioada de 3 luni (01.12.2009-01.03.2010) si cu inca un alt act aditional pe o perioada de 3 luni (01.03.2010-01.06.2010).
Intrebarea este daca plec de la aceasta firma incepand cu 01.05.2010 la firma unde sunt actionar unic si administrator (de la firma nu am in momentul actual niciun venit) si lucrez cu contract de munca pe perioda determinata in perioada 01.05.2010-25.08.2010 iar dupa aceea nu imi prelungesc contractul de munca mai beneficiez de somaj iar in cazul in care pot beneficia de somaj cum pot pleca de la actualul loc de munca - prin demisie sau prin acordul partilor?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danacristina , utilizator 11:56, 14 Aprilie 2010
Beneficiati de somaj daca ati muncit cu contract de munca minim 12 luni in ultimele 24, indiferent daca au fost contracte pe perioada determinata sau nedeterminata, cu conditia ca ultimul contract sa inceteze cu art. din Legea somajului/Codul muncii corespunzatoare intrarii in somaj.
Nu prin demisie nici prin acordul partilor.
adutescu a scris:

Beneficiati de somaj daca ati muncit cu contract de munca minim 12 luni in ultimele 24, indiferent daca au fost contracte pe perioada determinata sau nedeterminata, cu conditia ca ultimul contract sa inceteze cu art. din Legea somajului/Codul muncii corespunzatoare intrarii in somaj.
Nu prin demisie nici prin acordul partilor.

Multumesc si atunci cum pot pleca de la actualul loc de munca?
Ceea ce conteaza este nu cu ce articol doriti plecarea acum, ci temeiul de drept al incetarii c.i.m. in momentul in care doriti sa intrati in somaj ...

Multumesc si atunci cum pot pleca de la actualul loc de munca?

la expirarea contractului pe perioada determinata doar :((
Adica nu pot pleca cu data de 01.05.2010 daca am contract pe perioada determinata la actualulul loc de munca pana la 01.06.2010?

Alte discuții în legătură

Pt a lua somaj jax jax Buna ziua. Lucrez de 1 an si 7 luni la o firma am fost angajat din somaj, patronul a beneficiat 12 luni de subventie si trebuia sa ma tina minim 3 ... (vezi toată discuția)
Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Conditiile de somaj? joint_grozavu joint_grozavu buna ziua ..chiar astazi am fost pun sa-mi semnez demisia pentru ca se face restrangere de personal, am refuzat..si am cerut preaviz, apoi le-am adus in ... (vezi toată discuția)