avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pt a lua somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pt a lua somaj

Buna ziua.
Lucrez de 1 an si 7 luni la o firma am fost angajat din somaj, patronul a beneficiat 12 luni de subventie si trebuia sa ma tina minim 3 ani...au aparut niste nereguli..eu as vrea sa plec numai sa-mi dau demisia ..somaj nu am cum, pt ca angajatorul ar trebui sa returneze banii primiti statului ...as vrea sa plec sa lucrez in alta parte...pt a beneficia de somaj cum sa -i zic noului patron sa fac noul contract nedeterminat sau determinat precizez mi-a zis k mai mult de 2-3 luni nu ma poate tine ..si eu apoi sa plec cu un art.56 art 65 nu stiu... sa pot intra in somaj...daca nu se poate de la actual loc de munca am zis sa lucrez in alta parte 1 luna 2 si de acolo sa ma disponibilizeze sa iau somaj...daca se poate conform legii...

Multumesc !

Va rog sa ma ajutati, daca puteti ?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 5 Septembrie 2010
1. De la vechiul angajator , puteti pleca prin demisie . In cazul art.79 alin.7 C.mun., angajatorul poate renunta la efectuarea preavizului.

2. La noul angajator , se face c.i.m. pe durata determinata (o luna, doua luni etc.) , iar apoi la expirarea termenului pentru care a fost incheiat, acesta va inceta de drept in baza art.56 lit.j C.mun.
Acest articol va da posibilitatea de a beneficia de somaj.
Deci se poate si daca lucrez 2 luni 3 ...
Daca la actualul loc de munca nu nu mi se da dreptul la somaj .. OK atunci, ma anagajez in alta parte 2-3 luni ctr pe per determinata..
Si ca diferenta intre ctr pe perioada determinata si ctr perioada nedeterminata... ???

Multumesc..
durata acestuia reprezinta diferenta!
jax a scris:

Deci se poate si daca lucrez 2 luni 3 ...
Daca la actualul loc de munca nu nu mi se da dreptul la somaj .. OK atunci, ma anagajez in alta parte 2-3 luni ctr pe per determinata..
Si ca diferenta intre ctr pe perioada determinata si ctr perioada nedeterminata... ???

Multumesc..

De la actualul loc de munca nu se poate sa va trimita in somaj, pentru ca ar trebui sa dea banii inapoi.
Diferenta consta in durata acestuia si in perioada de proba.
Incetarea, modificarea, executarea sau suspendarea unui c.i.m. este aceeasi indiferent de tipul contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata danacristina danacristina Buna ziua, Am fost in somaj in perioada 01.08.2009-31.08.2010 iar acum sunt salariata la o firma unde lucrez pe perioada determinata de la 01.09.2009 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu durata determinata unait unait Buna ziua, Sunt angajat la o firma in baza unui contract de munca cu perioada determinata ( durata -1 an). Problema este ca : - mi se termina contractul ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de somaj daca... Gabrielro22 Gabrielro22 Buna, azi am aflat un lucru si as dori sa stiu daca se mai poate realiza ! Am plecat cu demisie de la ultimul loc de munca in februarie 2011 , unde am lucrat ... (vezi toată discuția)