avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinerii pentru apartament nelocuit?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinerii pentru apartament nelocuit?

Sunt proprietar al unui apartament dintr-un bloc de apartamente. In apartamentul meu nu locuieste nimeni nici macar o zi pe an. In fiecare platesc la asociatia de locatari o suma cca 30€ pentru cheltuielile scarii blocului. Este corect? As putea avea legea cu indatoririle si drepturile proprietarului?
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 21:57, 22 Februarie 2007
1. Exista cheltuieli pe care trebuie sa le suportati in calitate de proprietar, chiar daca nu locuieste nimeni efectiv in acel apartament.
2. Veti gasi mai degraba acte normative cu muuulte drepturi ale asociatiei si muuulte obligatii ale proprietarilor. De exemplu HG 400/2003 privind aprobarea normelor met. privind organiyarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
Trebuie sa contribuiti la cheltuielile cu intretinerea partilor comune si reparatii. Vedeti si www.adb.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de locatari stefana88 stefana88 Buna ziua! Ce acte sunt necesare pentru a infiinta o asociatie de locatari si care sunt pasii care trebuie urmati? Multumesc! (vezi toată discuția)
Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc cgugoasa cgugoasa Intr-o asociatie de proprietari exista o scara de bloc cu 24 apartamente, 6 apartamente au contribuit la constituirea fondului de reparatii din asociatie, ... (vezi toată discuția)