avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... RADIERE SRL,FARA DATORII,CE SE INTIMPLA CU BANII ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

RADIERE SRL,FARA DATORII,CE SE INTIMPLA CU BANII RAMASI CA SOLD IN CASA?

Buna ziua,am si eu o interbare si nu stiu unde pot gasi raspunsul.Daca vrei sa radiezi
un srl ,fara datorii ,ce se intimpla cu banii ramasi ca sold in casa?Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?VA MULTUMESC FRUMOS!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 05:58, 15 Aprilie 2010
Daca nu sunt datorii, judecatorul care solutioneaza cererea de radiere va dispune si asupra eventualelor sume sau bunuri ale societatii .... acestea vor reveni asociatilor.
Daca vrei sa radiezi
un srl ,fara datorii ,ce se intimpla cu banii ramasi ca sold in casa?

Se impart asociatilor in conformitate cu actul constitutiv sau asa cum hotarasc acestia
Daca nu sunt datorii, judecatorul care solutioneaza cererea de radiere va dispune si asupra eventualelor sume sau bunuri ale societatii

Afirmatia nu are legatura nici cu practica nici cu legislatia - Judecatorul nu poate dispune asupra activelor !!
Dar acest sold ramas in casa se distribuie efectiv actinarului fara a fi impozitat? Sau are acelasi regim cu al dividendelor?
Soldul din casa nu se impoziteaza !- probabil ca reprezinta o parte din capitalul social al societatii pe care asociatii trebuie sa il primesca inapoi
Buna ziua!
Prezint urmatoarea situatie: am o SRL pe care doresc sa o inchid. Firma nu prezinta datorii catre furnizori si nici catre bugetul statului, nu are creante de incasat, nu mai are salariati, toate situatiile financiare au fost depuse la timp. In ceea ce priveste partea de active imobilizate+circulante mentionez ca nu am nimic inregistrat .
Am sold in contul 117 dearece nu l-am repartizat niciodata pe dividende si nici nu l-am trecut pe alte rezerve (cu gandul ca poate la un moment dat voi dori sa i-au dividende) si am sold in banca! Ma intereseaz urmatorul lucru: in cazul dizolvarii urmata de lichidare si radiere ce se intampla cu banii pe care firma ii are depusi in conturi bancare? Se impart intre asociati fara sa se plateasca impozit la ei sau au acelasi regim cu cel al dividendelor si vor trebui impozitati?
Ce fac cu soldul din 117? Inainte sa incep dizolvarea il trec pe alte rezerve sau cel mai corect ar fi sa dau dividende?
Astept cu interesul raspunsul dumneavoastra!

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara a societatii OanaLH OanaLH Buna ziua! Prezint urmatoarea situatie: am o SRL pe care doresc sa o inchid. Firma nu prezinta datorii catre furnizori si nici catre bugetul statului, nu are ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma cu sold la registrul de casa DirTud DirTud Buna ziua! Am un srl la care sunt asociat unic si administrator pe care vreau la o dizolv. Soldul de casa este de 11 000 lei. Vreau sa stiu daca pot dizolva ... (vezi toată discuția)
Bilant lichidare societate cu stoc marfa starcopit starcopit Sunt in faza de radiere a unei mici firme (srl) care din 2009 nu a mai avut nici un fel de activitate fiind suspendata iar apoi lichidata in vederea ... (vezi toată discuția)