Buna ziua!
Prezint urmatoarea situatie: am o SRL pe care doresc sa o inchid. Firma nu prezinta datorii catre furnizori si nici catre bugetul statului, nu are creante de incasat, nu mai are salariati, toate situatiile financiare au fost depuse la timp. In ceea ce priveste partea de active imobilizate+circulante mentionez ca nu am nimic inregistrat .
Am sold in contul 117 dearece nu l-am repartizat niciodata pe dividende si nici nu l-am trecut pe alte rezerve (cu gandul ca poate la un moment dat voi dori sa i-au dividende) si am sold in banca! Ma intereseaz urmatorul lucru: in cazul dizolvarii urmata de lichidare si radiere ce se intampla cu banii pe care firma ii are depusi in conturi bancare? Se impart intre asociati fara sa se plateasca impozit la ei sau au acelasi regim cu cel al dividendelor si vor trebui impozitati?
Ce fac cu soldul din 117? Inainte sa incep dizolvarea il trec pe alte rezerve sau cel mai corect ar fi sa dau dividende?
Astept cu interesul raspunsul dumneavoastra!
Bună seara.
Soldul de cash din banca sau casa,nu se impozitează,acesta se distribuie asociaţilor după plata tuturor datoriilor,se impozitează doar profitul,sau dividentele,eventual rezervele .
Dar daca nu am atatia bani in banca cat imi iese impozitul la rezerve ce fac?
De exemplu am sold la rezerve 20 000 iar in casa nu am decat 50 lei! Eu ar trebui sa impozitez rezervele cu 3200 lei dar nu am decat 50 lei in banca!
Cum platesc acel impozit?
Aduce actionarul banii de acasa?