avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Dizolvare firma cu sold la registrul de casa
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Dizolvare firma cu sold la registrul de casa

Buna ziua! Am un srl la care sunt asociat unic si administrator pe care vreau la o dizolv. Soldul de casa este de 11 000 lei. Vreau sa stiu daca pot dizolva voluntar si radia firma in aceasta situatie si ce se va intampla concret cu soldul de casa (banii nu exista propriu-zis) si daca se mai plateste vreun impozit pentru ei. Firma nu mai are nici un fel de datorie la stat. Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:24, 25 Februarie 2015
Da, se poate dizolva voluntar, iar activul patrimonial ramas se cuvine si va intra in patrimoniul asociatului, pentru care desigur va plati impozit.
Multumesc de raspuns, stiti cumva cand anume trebuie platit impozitul? nu dispun de acesti bani intrucat nu sunt angajat nicaieri.
Trebuie platit dupa ce intrati in posesia efectiva a sumelor (fictive .. :)) ), adica dupa radierea firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl asociat unic tata1234 tata1234 Buna! As dori un sfat, am un SRL asociat unic, nu prea a avut activitate, un apartament este cumparat pe acel SRL. As vrea sa scap de aceasta firma, imobilul ... (vezi toată discuția)
Radiere srl / ce se intampla cu activele firmei dansara2002 dansara2002 Buna ziua, Am un SRL pe care nu mai am activitate de ceva vreme pe care vreau sa o radiez de la registrul comertului. Ce se intampla in acest caz cu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare simultana fara numire de lichidator ContSters78427 ContSters78427 Bună seara dragi colegi. Speta suna in felul urmator: societate comerciala cu asociat unic, urmeaza sa solicite dizolvarea si lichidarea simultana fara ... (vezi toată discuția)