avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare si lichidare simultana fara numire de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare si lichidare simultana fara numire de lichidator

Bună seara dragi colegi.
Speta suna in felul urmator: societate comerciala cu asociat unic, urmeaza sa solicite dizolvarea si lichidarea simultana fara numire de lichidator la RC. Nelamurirea mea este ca nu am reusit sa imi dau seama din ce am cautat pe internet care sunt etapele si termenele prin care se intomeste aceasta procedura.
De mentionat ca exista creditori (agenti comeciali) ale caror debite vor fi acoperite de catre asociatul unic.
Asocitul unic doreste sa treaca toate activele si pasivele societatii a carei dizolvare o solicita pe o alta societate comerciala.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:47, 16 Octombrie 2010
buna ziua, treaba e foarte simpla, asociatul unic va stinge toate debitele prin aportul propriu iar bunurile apartinand societatii vor intra in posesia sa dupa radierea firmei.
primul pas consta in achitarea debitelor, apoi dizolvarea societatii (30 zile) si pasul trei radierea sa. dupa toate acestea bunurile intra de drept in proprietatea asociatului unic iar acestea pot constitui un nou aport in natura in noua societate sau pot fi achizitionate de noua societate. Pentru formularistica si pasii necesari consultati onrc. ro
Va multumesc.
firma oricum trebuie lichidata, dar este mai usor de lichidat pe zero
buna ziua! am o nelamurire,daca soc. mea are datorii catre un furnizor ,iar acel furnizor nu mai exista,cei de facut in acest caz,nu mai pot radia firma sau lichida,pana nu fac dovada ca am platit datoria catre acel furnizor?
in acest caz,nu mai pot radia firma sau lichida,pana nu fac dovada ca am platit datoria catre acel furnizor?

Dizolvati soc si numiti un lichidator care o va radia in final

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate vasilicaburnaz vasilicaburnaz Buna ziua,V-asi ruga un sfat la o situatie cu care ma confrunt. Am o soc. com srl. care detine in proprietate un spatiu comercial unde isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Radiere,dizolvare,lichidare ContSters135817 ContSters135817 Sal.Imi puteti spune si mie care este diferenta dintre lichidare,dizolvare,radiere?Am o societate infintata in 2007 cu care nu am desfasurat nicioodata nicio ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic Lally00 Lally00 Buna seara tuturor. Am si eu o problema: trebuie sa dizolv voluntar un SRL cu asociat unic, fara datorii, fara bunuri si nu stiu ce trebuie sa fac. Am inteles ... (vezi toată discuția)