Bună seara dragi colegi.
Speta suna in felul urmator: societate comerciala cu asociat unic, urmeaza sa solicite dizolvarea si lichidarea simultana fara numire de lichidator la RC. Nelamurirea mea este ca nu am reusit sa imi dau seama din ce am cautat pe internet care sunt etapele si termenele prin care se intomeste aceasta procedura.
De mentionat ca exista creditori (agenti comeciali) ale caror debite vor fi acoperite de catre asociatul unic.
Asocitul unic doreste sa treaca toate activele si pasivele societatii a carei dizolvare o solicita pe o alta societate comerciala.
Va multumesc anticipat.
buna ziua, treaba e foarte simpla, asociatul unic va stinge toate debitele prin aportul propriu iar bunurile apartinand societatii vor intra in posesia sa dupa radierea firmei.
primul pas consta in achitarea debitelor, apoi dizolvarea societatii (30 zile) si pasul trei radierea sa. dupa toate acestea bunurile intra de drept in proprietatea asociatului unic iar acestea pot constitui un nou aport in natura in noua societate sau pot fi achizitionate de noua societate. Pentru formularistica si pasii necesari consultati onrc. ro
buna ziua! am o nelamurire,daca soc. mea are datorii catre un furnizor ,iar acel furnizor nu mai exista,cei de facut in acest caz,nu mai pot radia firma sau lichida,pana nu fac dovada ca am platit datoria catre acel furnizor?