Buna ziua,V-asi ruga un sfat la o situatie cu care ma confrunt.
Am o soc. com srl. care detine in proprietate un spatiu comercial unde isi desfasoara activitatea.Datorita vremurilor actuale si datorita faptului ca au intervenit si probleme de sanatate , a-si dorii sa inchid aceasta societate .Pentru a apela la forma cea mai simpla fara lichidator, asi dori sa va intreb daca legea imi permite (eu fiind asociat unic) ca eusa pot vinde cladirea in care se afla magazinul,ca dupa aceia cu banii din vinzare sa-mi achit tva-ul la stocul de marfa si ceva furnizori ,raminind curata cu balanta( o )si apoi parcurgind pasii dizolvare ,lichidare-radiere
si inca o intrebare? daca rapunsul este DA la prima intrebare...ce pot face cu marfa ramasa dupa radiere?sub ce forma o pot valorifica?
Societatea poate vinde imobilul, iar cu banii sa isi platasca datoriile, ca sa ii ramana balanta curata. Apoi dizolvarea-lichidarea-radierea va fi mult mai usoara, in sensul ca se poate fara fara lichidator, etc.
2) Bunurile rămase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comerţului, în condiţiile, revin acţionarilor ..deci si marfa ramasa, pe care o puteti valorifica mai apoi in targuri si oboare (sub forma de bani sau prin barter), dar este de preferat sa scapati acum de toata marfa, cat inca mai aveti societatea.
Buna ziua.
Daca aduceti patrimoniul firmei , la zero,fara datorii, fara creante, fara bunuri,o puteti radia singur la ORC fara lichidator.
Daca va raman bunuri dupa lichidare, dupa plata impozitelor aferente,ceea ca ramane,va revine dvs.ca asociat unic.
Marius Bote .L J.