avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare voluntara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare voluntara

Asi dorii sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie
sunt cu societatea in lichidare voluntara si am ajuns in faza finala adica furnizori achitati clienti incasati, stocul de marfa lichidat si platit tva-ul la el, dar mai am o mica parte din el si intrebarea mea ar fii daca acest stoc poate fi transmis mie ,in compensarea banilor aport care i-am adus in firma ,si daca da, cum pot face acest lucru,iar apoi cum procedez sa scap totusi de aceasta marfa avind in vedere ca se ajunge in faza de radiere a societatii .Asi putea sa o vind in continuare in spatiul comercial existent,avind in vedere ca nu ma da nimeni afara eu fiind proprietarsau sub ce alta forma legala asi putea sa o vind?
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:17, 5 August 2014
Da, stocul de marfa ramas poate trece din patrimoniul firmei in patrimoniul dvs. printr-un proces verbal de distribuire patrimoniala la finalul procedurii, insa la valoarea respectiva trebuie sa actitati tva si impozit. Pe de alta parte, nu aveti voie legal sa valorificati acest stoc de marfa ca persoana fizica, doar daca va autorizati in acest sens (ceea ce cred ca nu are rost). Cel mai simplu era daca reuseati sa vindeti marfa respectiva cu factura catre un alt agent economic cu acelasi obiect de activitate sau daca puteati sa returnati marfa catre furnizori. In caz contrar veti ramane cu marfa in sifonier sau in debara, dupa caz (nu stiu ce marfa aveti), sau o dati cadou rudelor sau la orfellinate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare stoc vasilicaburnaz vasilicaburnaz Buna ziua !Ma aflu intru-un plin proces de lichidare a societatii. Am distribuit o parte din marfa furnizorilor la care eram datoare, am mai vindut si prin ... (vezi toată discuția)
Vremuri de criza vasilicaburnaz vasilicaburnaz Buna ziua! Am o soc com . si datorita vremurilor actuale ,si a concurntei de piata create (gen supermarketuri) ,v-asi ruga sa-mi dati un sfat autorizat care ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate vasilicaburnaz vasilicaburnaz Buna ziua,V-asi ruga un sfat la o situatie cu care ma confrunt. Am o soc. com srl. care detine in proprietate un spatiu comercial unde isi desfasoara ... (vezi toată discuția)