avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... vremuri de criza
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

vremuri de criza

Buna ziua! Am o soc com . si datorita vremurilor actuale ,si a concurntei de piata create (gen supermarketuri) ,v-asi ruga sa-mi dati un sfat autorizat care ar fi forma cea mai usoara ptr a inchide aceasta societate.Mentionez ca soc are un stoc de marfa destul de mare ,si ceva datorii la clienti.....sunt nevoita sa fac acest pas datorita faptului au scazut drastic vinzarile si simt ca de la o zi la alta ma ingrop in datorii.va rog urgent un sfat...sa intru in insolventa ?sa o suspend? sau direct in faliment...
si asi mai avea o intrebare ...daca asi suspendao pe 3 ani eu trebuie sa platesc tva-ul la stocul existent?inainte de a o suspenda?
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:29, 21 Mai 2014
Primul pas este sa inapoiati marfa catre cei care aveti de plata, in felul acesta scapati si de TVA, care in mod normal ar trebui sa il platiti daca vreti sa inchideti (nu si daca suspendati, dar dupa suspendare tot acolo ajungeti). Apoi declansati dizolvarea - lichidarea voluntara, fara lichidator sau cu lichidator in functie de situatia concreta. Dpmdv nu ar trebui sa mai amanati insolventa si ar trebui sa prindeti legea actuala in vigoare, caci urmeaza sa se schimbe si sanctiunile se vor inaspri.
multumesc pentru raspuns! si v-asi mai deranja cu inrebarea la care raspunsul nu imi este clar ...daca o suspend activitatea pe 3 ani si inainte de a o suspenda returnez din stocul marfii furnizorilor la care sunt datoare ,banuiesc ca la stocul ramas nu platesc tva-ul aferent inainte de suspendare.ci va ramine in conservare..nu?

si o alta varianta ...daca dupa ce am returnat marfa la furnizorii care sunt datoare, si apoi la stocul ramas achit tva-ul aferent care este forma cea mai simpla de a scapa de societate?
MULTUMESC ANTICIPAT!
1) da
2) Forma "cea mai simpla" : sa o vindeti cu tot cu datorii sau sa o dizolvati voluntar.
Nu exista o forma simpla. Persoana juridica nascuta la un moment dat, v-ati folosit de ea, acum trebuie inmormantata. Inmormantarea ei costa (cu cat mai repede, cu atat mai putin, cu cat o lungiti cu atat se impute). :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate vasilicaburnaz vasilicaburnaz Buna ziua,V-asi ruga un sfat la o situatie cu care ma confrunt. Am o soc. com srl. care detine in proprietate un spatiu comercial unde isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara vasilicaburnaz vasilicaburnaz Asi dorii sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie sunt cu societatea in lichidare voluntara si am ajuns in faza finala adica furnizori achitati ... (vezi toată discuția)
Lichidare stoc vasilicaburnaz vasilicaburnaz Buna ziua !Ma aflu intru-un plin proces de lichidare a societatii. Am distribuit o parte din marfa furnizorilor la care eram datoare, am mai vindut si prin ... (vezi toată discuția)