avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ignorarea legii administratiei publice locale nr. 286/ ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ignorarea legii administratiei publice locale nr. 286/ 2006 art. 43 alin. 7 de catre primarie

Buna ziua,

După prevederile legii nr. 286/ 2006 art. 43 al.7 în termen de 3 zile de la terminarea şedinţei, secretarul unităţii administrativ-teritoriale afişează la sediul primăriei şi, după caz, pe pagina de internet a unităţii administrativ-teritoriale o copie a procesului-verbal al şedinţei.

Timp de 2 ani nici un proces verbal de la nici o sedinta de consiliu nu a fost afisata nici pe panoul aflat in curtea primariei nici pe site-ul acestuia.

In ultima sedinta de consiliu din data de 30 martie s-a votat pentru amenajarea unei rulote in fata caruia se va amenaja o terasa betonata si inconjurata cu gard in centrul satului care este monument istoric.

Planul urbanistic general interzice orice constructie straina arhitecturii satului, din aceasta cauza suspectam ca solicitantul nu are autorizatie de constructie pentru aceasta amenajare.

Necunoscand cuprinsul procesului verbal si hotararea luata in aceasta cauza de catre consiliul local am trimis o scrisoare prin care cerem ( un grup de cetateni) afisarea procesului verbal in termen de 3 zile.

Intrebarea mea este, daca dupa primirea acestei scrisori nu se afiseaza pocesul verbal care este urmatorul pas? Unde putem depune plangere si cum puteam afla cuprinsul si cele hotarate la ultima sedinta de consiliu?

Este totusi vorba de incalcarea planului urbanistic si foarte probabil de inca o constructie fara autorizatie, caci din pacate deja avem destule...

Va multumesc de raspuns!

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 18:11, 10 Aprilie 2010
Buna ziua !
Puteti sesiza prefectura judetului, institutie ce supravegheaza legalitatea actelor administrative ale primariilor si consiliilor locale.
Cu stima !
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se aplica art. 43(6) din legea nr. 215/2001? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR cum se aplica art 44 (6) din legea 215/2001, privind procesul verbal al sedintelor de consiliu local ??? este obligatoriu sa fie prezentat , procesul verbal ... (vezi toată discuția)
P.u.z. legal sau ilegal? ceparudaniel ceparudaniel Buna ziua, sunt posesorul unui teren de 350 m2 pe care vreau sa construiesc o casa P+M dar cand am ajuns la primarie mi s-a spus ca in acea zona sunt prevazute ... (vezi toată discuția)