avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general o societate, doua puncte de lucru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

o societate, doua puncte de lucru

Pentru o societate cu doua puncte de lucru contabilitatea se tine separat pentru fiecare punct de lucru in parte? Stiu ca nir se face pentru fiecare in parte, dar celelelte acte contabile cum ar fi registru de casa, bilant, etc se intocmesc tot separat? Mentionez ca societatea respectiva se ocupa cu comertul in magazine nespecializate. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 21:01, 10 Aprilie 2010
Pentru fiecare punct de lucru, in cazul dvs. trebuie sa tineti evidenta contabila primara ( Avize de insotire a marfii (in cazul in care marfa se distribuie pe puncte de lucru dintr-un depozit al societatii) sau Facturile de la furnizor (in cazul in care marfa merge direct la punctele de lucru), N.I.R.-uri pentru evidentierea adaosului comercial si al pretului de vanzare cu amanuntul, Registru de gestiune zilnic, Fise de magazie ( daca tineti evidenta si cantitativ), Registru de casa si pentru fiecare punct de lucru cat si pentru sediul social (chiar daca nu are activitate), cate un Registru unic de control.
Balanta si bilantul se intocmesc, prin centralizarea datelor, doar la nivel de unitate.
in registrele de casa de la fiecare punct de lucru se cumuleza datele si apoi se centalizeaza intr-un alt registru de casa, sau cum?
Daca soldul de la sfarsitul fiecarei zile se preda pe baza monetarului la o caserie centrala ,evidenta contabila se va tine centralizata.Daca nu se intampla acest lucru ,evidenta contabila se va tine distict ,pe analitice.
Numerarul de la punctele de lucru se poate folosi pentru aprovizionarea acestora cu marfa, cheltuieli diverse, plata salariilor pentru angajatii de la punctul de lucru sau se pot transfera catre casieria centrala a societatii. Din punct de vedere contabil veti deschide analitice pe cele 3 casierii : 5311.01; 5311.02 si 5311.03. Daca punctele de lucru sunt intr-o alta localitate decat sediul societatii, surplusul de numerar, se poate depune la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente obligatorii la punctul de lucru valeriam2061 valeriam2061 Am deschis un magazin ca punct de lucru. Vreau sa stiu daca in afara de casa de marcat imi mai trebuie obligatoriu si : STAMPILA - am facturier stampilat cu ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau di/dp? AncaUrda AncaUrda Care este documentul corect in baza caruia se poate face trensferul de bani intre casele diferitelor puncte de lucru ale unei societati: chitanta, dispozitia ... (vezi toată discuția)
Registru de casa 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua! Un SRL cu doua puncte de lucru (magazine comert cu amanuntul), diferite de sediu social (la sediu social nu se desfasoara activitate), in ... (vezi toată discuția)