Informatiile furnizate de dvs sunt insuficiente pentru un raspuns complet.
Daca apartamentul este bun comun al parintilor (in sensul ca a fost achizitionat impreuna de cei doi parinti in timpul casatoriei lor ) urmeaza ca sotul supravietuitor si copii sa-si imparta 1/2 din apartament (adica partea care a apartinut sotului care a decedat)in cotele prevazute de lege.
Sotul supravietuitor si descendentii dobandesc calitatea succesorala din momentul producerii decesului.
Este interesant de stiut daca apartamentul este bun comun sau propriu al sotului decedat. Si apoi veti putea primi un raspuns exact.
Oricum , sa stiti, ca la dezbaterea succesiunii, cotele sunt de 1/4 din masa succesorala pentru sotul supravietuitor, iar 3/4 din masa succesorala revine descendentilor, indiferent de numarul acestora.
Teoretic , copiii au dreptul la 3/4 din masa succesorala ramasa de pe urma defunctului daca ei vin in concurs cu sotul supravietuitor al defunctului. In cazul in care defunctul nu are sot supravietuitor , atunci copiii mostenesc totul!
In practica este foarte posibil ca parintele decedat sa nu fi avut bunuri proprii si nici comune cu sotul supravietuitor si atunci copiii nu vor avea efectiv ce sa mosteneasca!:D
Succes!
:luck: