avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

daca exista 2 copii si unul dintre parinti decedeaza cum se imparte averea?
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 20:11, 9 Mai 2010
Averea se imparte intre descendenti si sotul supravietuitor. Cotele ar fi de 1/4 sotul supravietuitor iar restul se imparte intre cei 2 copii
Masa succesorala se imparte intre descendenti si sotul supravietuitor
De acord cu @lelally, cu singura completare ca se imparte averea defunctului.
Masa succesorala va fi reprezentata doar de jumatatea ce a apartinut parintelui decedat. Aceasta se imparte intre parintele supravietuitor si fii
La mostenire vor veni sotul supravietuitor si cei 2 copii. In concurs cu descendentii defunctului (clasa I) sotul supravietuitor are dreptul la 1/4 din mostenire. Insa pentru aceasta trebuie mai sa se stabilieasca masa succesorala in care intra numai bunuri care au apartinut sotului defunct nu si bunuri proprii care apartin sotului supravietuitor.

Alte discuții în legătură

Ce se intimpla cu un apartament daca unul decedeaza ispas ilie ispas ilie unul din parinti decedeaza copiii ce drepturi au si cind anume (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)