avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate if
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate if

Buna ziua. Pentru un IF (comert cu amanuntul neplatitor de TVA).Va rog, ma poate lamuri cineva in doua probleme:
- in Registrul Inventar se inregistreaza si alte elemente decat mijloacele fixe?
-in Registrul de Incasari si Plati se inregistreaza si cheltuielile nedeductibile?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 00:27, 11 Aprilie 2010
mary77 a scris:

Buna ziua. Pentru un IF (comert cu amanuntul neplatitor de TVA).Va rog, ma poate lamuri cineva in doua probleme:
- in Registrul Inventar se inregistreaza si alte elemente decat mijloacele fixe?
-in Registrul de Incasari si Plati se inregistreaza si cheltuielile nedeductibile?
Va multumesc.

In registru Inventar al unei IF se inregistreaza: mijloace fixe, obiecte de inventar, stocuri, eventualele creante si datorii asupra tertilor.
In Registru de Incasari si Plati se inregistreaaza si platile ce reprezinta cheltuieli nedeductibile. Acestea se trec simultan intr-o fisa de operatiuni diverse- cheltuieli nedeductibile. Aceasta fisa va este necesara la calculul venitului impozabil la finele anului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare ordin 1040 / 2004 eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Sunt pfa neplătitor de TVA. Am citit cît am putut de atent ordinul 1040 în legătură cu contabilitatea în partidă simplă, dar unele ... (vezi toată discuția)
Inventar magazin comert cu amanuntul pfa Tessy Tessy Cum se efectueaza inventarul marfii unui PFA cu activitate comert cu amanuntul, care este neplatitor de tva? Ce registre speciale sau liste speciale exista? Si ... (vezi toată discuția)
Completare in registrul inventar si in fisa mijlocului fix LuceNera LuceNera Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA platitoare de TVA cu codul CAEN 4791 pentru un magazin online cu produse pentru animale (petshop). Pe scurt ... (vezi toată discuția)