avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... este sau nu intrerupta prescriptia?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

este sau nu intrerupta prescriptia?

pentru un proces ptr. pretentii , in care s-a dat urmatoarea hotrarare ,, suspendat '' conform art. 242 pct 2 din codul de procedura civila si perimat dupa aproximativ un an de zile , acest proces a intrerupt sau nu cursul prescriptiei , daca vina ptr perimare ii apartine creditorului
Nu s-a intrerupt.Prescriptia curge cu atat mai mult cu cat perimarea a intervenit din lasarea in nelucrare din vina creditorului. Daca ne dati mai multe elemente legate dec speta s-ar putea sa primiti mai multe informatii.
am avut un proces in decembrie 2008 , ptr o datorie din 2006 pe care am avut-o catre un furnizor , in 2008 nu era datoria prescrisa dar nu stiu acum ?
Nu era prescrisa in 2008, dar e acum:).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla din p. d. v. juridic ContSters140111 ContSters140111 in urma unui proces care s-a incheiat in oct . 2008 , am pierdut un proces ( partial) in urma caruia am fost obligata sa platesc o suma unei creditoare eu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un proces comercial care a fost suspendat in 2005? zoi zoi la detalii este trecut "ÎN TEMEIUL ART. 42 DIN LEGEA NR. 64/1995 SUSPENDÃ JUDECATA CAUZEI. CU RECURS. PRONUNŢATÃ ÎN ªEDINŢÃ PUBLICÃ.".Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Prescrie imprumut in cit timp? gemilia gemilia AM CONTRACT DE IPOTECA PE CASA PT SUMA DE 2000 EURO PE UN AN DAR DOSARU EXECUTOR E DIN 2009 ,SA DEPUS SCTE LA DOSAR PINA IN 2010 MAI PRIMEAM SI EU CEVA ... (vezi toată discuția)