avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de arestare

Cum comentati emiterea madatului de arestare pentru 29 de zile pentru COSTINIU FLORIN, judecator, sef sectie civila si proprietate intelectuala la INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE? Astept comentarii, este un forum de specialitate si cu libertati de opinii protejate!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:30, 11 Aprilie 2010
Este inadmisibil..sunt siderata...suntem un stat de drept? Unde este pericolul social? Nu trebuie sa/l cunosti , doar daca stii sa "citesti" mina lui si a sotiei sale iti dai seama cat bun simt are...Sunt curioasa, cum a motivat instanta ///pericol social...As dori sa astern ceea ce gandesc, dar nu am cuvinte...ma gandesc de ce se va intampla pe viitor...CUTIA PANDOREI s/a deschis?
[ link extern ]

Doamne! Eu sunt unica fiinţă pe lume căreia Tu i-ai dat o părticică din atotputernicia Ta; putere de a condamna sau a achita pe semenii mei.
În faţa mea persoanele se înclină; la cuvântul meu ele aleargă; la vorbele mele ele ascultă; poruncilor mele ele se supun; la sfaturile mele ele se împacă, se despart sau îşi părăsesc bunurile lor.
La semnul meu uşile închisorilor se închid, în urma condamnatului, sau de deschid, pentru libertate.
Sentinţa mea poate schimba sărăcia în belşug şi bogăţia în mizerie. De hotărârea mea depinde destinul multor vieţi. Înţelepţi sau ignoranţi, bogaţi sau săraci, bărbaţi sau femei, cei care se vor naşte, copiii, tinerii, nebuni şi muribunzii, toţi sunt supuşi, de la naştere şi până la moarte, legii pe care eu o reprezint şi justiţiei pe care o simbolizez.
Ce grea şi teribilă povară ai pus, Doamne pe umerii mei!
Ajută-mă, Doamne, ca eu să fiu vrednic de această înaltă misiune! Măreţia acestui oficiu să nu mă ispitească. Orgoliul sau mândria să nu mă încânte şi măririle deşarte să nu mă încurajeze.
Unge, Doamne, mâinile mele; încurajează fruntea mea, o Duh al meu, pentru ca să fiu ministrul dreptăţii pe care Tu ai creat-o, pentru societatea oamenilor.
Fă din toga mea o mantă incoruptibilă! Pana mea să nu fie un pumnal care răneşte, ci să fie săgeata care indică traiectoria Legii, pe drumul justiţiei.
Ajută-mă, Doamne! Fă-mă ca să fu drept şi hotărât, cinstit şi curat, moderat şi blând, deschis şi umilit. Să fiu necruţător faţă de greşeli, dar înţelegător cu cei care greşesc. Prieten al Adevărului şi ghid pentru cei ce-l caută. Să fiu cel ce aplică legea, dar, înainte de toate, acela care o împlineşte. Nu-mi permite niciodată să-mi spăl mâinile, ca Pilat în faţa nevinovăţiei şi nici să arunc, ca Irod, pe umerii celui batjocorit, haina de ruşine. Să nu mă tem de Cezar de împărat, şi nici de frica lui să întreb poporul: Baraba sau Iisus?
Verdictul mea să nu fie o anatemă dureroasă, ci un mesaj care regenerează, un cuvânt care reconfortează, lumina care clarifică, apa care spală, sămânţa care încolţeşte, floarea care ţâşneşte din amărăciunea unei inimi umane. Sentinţa mea să poată aduce uşurare celui mâhnit şi curaj celui persecutat. Ea să sece lacrimile văduvei şi să înceteze plânsul orfanilor. Iar când vor trece prin faţa scaunului de judecată, pe care eu şed, zdrenţăroşii, mizerabilii, dezmoşteniţii, fără credinţă şi fără nici o speranţă în oameni, călcaţii în picioare, alungaţii, chinuiţii, a căror gură salivează, fără a avea pâine ca să mănânce, a căror faţă se spală cu lacrimi de durere, de umilinţă şi de dispreţ, ajută-mă, Doamne, să alin foamea şi să astâmpăr setea lor după dreptate. Ajută-mă Doamne!
Când momente din viaţa mea vor fi umbrite, când spini şi pălămidă îmi vor răni picioarele, când răutatea oamenilor va fi mare, când flăcările urii se vor aprinde şi pumnul se va ridica să lovească; când machiavelismul şi înşelăciunea se vor introduce în locul Binelui şi vor răsturna legile raţiunii; când ispita va întuneca gândirea mea şi va tulbura simţurile mele, ajută-mă, Doamne!
Când mă voi frământa în nesiguranţă, luminează-mi mintea; când voi ezita să iau o hotărâre, însufleţeşte-mă; când voi cădea, ridică-mă!
ªi, în sfârşit, când, într-o zi, voi muri, va trebui să apar în Augusta ta faţă, pentru ultima judecată, priveşte cu milă spre mine, Pronunţă, Doamne, Sentinţa Ta!
Judecă-mă ca Dumnezeu.
Eu am judecat ca om.


Fara comentarii!
Intradevar....este interesant de stiut care este pericoulu social concret pentru ordinea publica....
Insa nu stim si ce dovezi au anchetatorii.....asa ca vom trai si vom vedea care este finalul acestei "povesti".
Eu il cunosc persoanal pe domnul Florin Costiniu si intr-adevar are un bun simt iesit din comun.Am fost profund surprins cand am vazut la stiri cum iese din duba politiei...

Problema este ca in ceea ce priveste infractiunile de coruptie se cam exagereaza si acolo unde ar trebui sa se actioneze nu se actioneaza...
Arestarea, ca masura preventiva imi pare exagerata...dar, ce sa zicem...
Nu cunoastem care ar fi probele si in general parchetul care instrumenteaza cazul are o forta deosebita...poate ca nu atat prin competenta profesionala, dar forta ramane...
Problema arestarii trebuie pusa si sub aspectul savarsirii infractiunii de care este invinuit si nu in primul rand cu referire la pericolul social pentru ordinea publica...
Nu cred ca masura arestarii va dura mai mult de 4 luni, dar poate ca gresesc...

avocat Claudiu Lascoschi
Nu pot fi nici siderat,dar nici multumit pentru ca nu imi pot permite sa emit o parere,necunoscand actele si lucrarile dosarului.
Ce mi se pare interesant este ca indiferent de optiunile politice ale fiecaruia,de chixurile organelor de urmarire penala,toata lumea,aflata in evidenta necunostinta de cauza, si in baza unor fragmente din transcripte telefonice,aruncate prin presa pare indreptatita sa isi dea o parere.
De altfel in "Discutia la moda"-mi-am permis sa am o parere in legatura cu etica profesionala,legata de acest subiect.
Mi se pare mai mult decat corecta si de bun simt aprecierea avocatului Lascoschi,mai putin cea cu privire la durata arestului,din motivele specificate mai sus.
Indiferent ce a facut,daca a facut sau nu facut ceva impotriva legii judecatorul Costiniu,ca magistrat este o persoana de un inalt profesionalism.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Motivarea arestarii preventive prin "ingidnarea opiniei publice" Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Ce se intampla? Palesc valorile justitiei? Ne intoarcem la procesele tinute la Caminul Cultural sau in cantine, pentru a se simti mai bine oprobiul ... (vezi toată discuția)
Prelungirea mandatului de arestare claudia cirstina claudia cirstina buna seara! am si eu o problema un prieten este acuzat de trafic de influenta are cateva declaratii contra sa si o banda telefonica. a fost arestat preventiv ... (vezi toată discuția)