taxe si hotarari
am primit comunicarea de div.,pe data de 4-03-2010..Daca nu s-a facut apel la hot..,cum trebuieste sa procedez in continuare? Ce taxe,si cum sa procedez sa fac ca hotararea sa fie definitiva?Sau mai exact cum ar trebui sa procedez ptr.,a termina definitiv procesul de divort. Multumesc anticipat.
Daca a expirat termenul de 30 de zile formulati o cerere pentru definitivarea sentintei, la care atasati sentinta in original, o taxa de timbru de 2 lei la Primaria de domiciliu si un timbru judiciar de 0,15 lei de la Oficiul postal, pe care le depuneti la arhiva instantei care a pronuntat divortul.
Acolo o sa va spuna cand sa va prezentati ca sa ridicati hotararea definitivata.
Asteptati sa treaca termenul pt calea de atac.
Daca nu o exercita cealalta parte, puteti sa faceti o cerere la registratura instantei sa se mentioneze pe hotarare "ramasa definitiva" si "irevocabila".
Dupa expirarea termenului de 30 de zile fata de ambele parti pentru exercitarea caii de atac, depuneti o cerere prin care solicitati investirea cu formula definitiva si irevocabila a hotararii de divort.
Daca aveti de incasat si cheltuieli de judecata, trebuie investita si cu formula executorie. ;)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Ce trebuie sa fac?
danyela78
buna ziua
divortul meu s.a terminat...mi.a ajuns acasa comunicarea cu termen de apel in 30 de zile...care au expirat fara ca paratul sa faca apel...ce trebuie ... (vezi toată discuția)