avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Depunerea dosarului de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Depunerea dosarului de pensionare

Cand se poate depune dosarul de pensionare? Practic eu indeplinesc conditiile pe 17 Mai 2010, am inteles ca a aparut o ordonanta care permite depunerea dosarului cu o luna inainte de indeplinirea conditiilor de pensionare. Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:44, 11 Aprilie 2010
Se doreste o asemenea reglementare dar inca nu este publicata este doar un proiect, insa nimic nu va opreste pe dv. da depuneti dosarul la Casa de pensii
1. Legea 49/2010 a adus unele modificari la Legea 19/2000.

2. Va redau modificarile care va intereseaza pe dvs.:
2. La articolul 82, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
"(2) Cererea de pensionare impreuna cu actele care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege se depun de solicitant sau, dupa caz, de angajator la casa teritoriala de pensii in raza careia se afla domiciliul solicitantului, cu 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare, prevazute de lege."
3. Articolul 83 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 83. - (1) Drepturile de pensie pentru limita de varsta se cuvin si se platesc de la data indeplinirii conditiilor de pensionare, prevazute de lege, daca cererea a fost depusa cu 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii acestor conditii.
(2) Se considera depuse in termen cererile de pensionare inregistrate in intervalul cuprins intre data indeplinirii conditiilor de pensionare si cea de-a 30-a zi calendaristica anterioara acestei date.

3. Asadar depuneti dosarul de pensionare inainte de 17 mai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se depune dosarul in vederea pensionarii? roxana si florin roxana si florin cind se depune dosarul de pensionare ? cu 30 de zile inainte sau cu cateva zile ? dati-mi o lege sau un ordin ceva va rog (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta Vasile Constanta Vasile Constanta Buna ziua , Sunt nascuta la data de 17.01.1952, va rog sa-mi spuneti daca pot depune dosarul de pensie pentru limita de varsta in luna decembrie ... (vezi toată discuția)
Cerere pensii - decadere din termen Niros Aciarb Niros Aciarb Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa clarific o problema: As fi indreptatit de Legea nr. 49/2010 sa imi depun cerere de pensionare in 25 octombrie, in baza ... (vezi toată discuția)