avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare marfa

Am preluat un magazin mixt cu alimente si imbracaminte Am facut inventar si am convenit ca marfa sa se plateasca timp de 1 an. Cee acte de intrare ar trebui sa fac ca sa pot inregistra intrarea marfii in gestiune.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 09:46, 17 Aprilie 2010
Buna ziua.
Va trebui sa completati NIR pentru toata marfa intrata in gestiune,ca sa va puteti calcula pretul de vanzare,adaosul, TVA-ul,etc.
Nu puteti face aceste lucruri,fara NIR.
Succes.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
ok Dar momentan am doar listele de inventar la pretul care e pe raft din care voi scadea 20 % si aceea va fi valoarea de intrare .Dar de la vinzator ce acte sa solicit caci la volumul de marfa e prea mult sa faca facturi detaliate Face factura pet total si NIR il fac de pe liste sau cum procedez ?
Da,poate sa faca o singura factura pe toata marfa si dvs.in functie de aceasta sa faceti NIR-urile in baza acestei facturi, factura care trebuie sa corespunda cu listele de inventar.
Marfa se factureaza la valoarea din liste sau fara cei 20 %[Vinzatorul spune ca nu poate factura o marfa cu pret mai mic decit valoarea din stocuri]
bote marius a scris:

Da,poate sa faca o singura factura pe toata marfa si dvs.in functie de aceasta sa faceti NIR-urile in baza acestei facturi, factura care trebuie sa corespunda cu listele de inventar.

Bineinteles ca factura se face la pret de vinzare..Total factura = cu total liste inventar
NIR-rile se fac pe fiecare produs,daca sunteti contabila stiti cum,daca nu va da informatii contabila d-voastra .pe factura sa fac se specifice plata in timp de un an sau faceti un P.verbal prin care sa specificati modul de plata al facturi..sa nu aveti surprize mai tirziu..
succes..!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa de marcat? tym_and tym_and buna ziua Imi fac un gewerbe ( PFA) si inchiriez un spatiu pentru ami face un magazin mixt, cumpar marfa de la selgros sau metro. Exemplu : Cumpar cu un ... (vezi toată discuția)
Contabilitate i.i florin_magdici florin_magdici Buna, Am cateva nelamuriri cu privire la preluarea unei I. I caen-comert prod alimentare si nealimentare, tigari, tutun pe scurt un chiosc de cartier Din ... (vezi toată discuția)
Tva la factura sau la pretul intreg??? vasile15 vasile15 Cum se trece in NIR tva-ul?Eu sunt platitor de TVA si cumpar marfa fara tva...Eu in NIR cand il completez...pun tva-ul la 10 lei cat am dat pe produs sau pun ... (vezi toată discuția)