avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare bani datorati de o firma unui PFA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare bani datorati de o firma unui PFA

Sunt PFA
Am colaborat timp de 4 ani pe baza unui "Contract de colaborare" cu o firma.
La intreruperea contractului, survenita in aprilie 2009, aveam de incasat o suma de bani reprezentand manopera prestata in favoarea firmei timp de cateva luni. Sumele au fost facturate lunar si facturile au fost predate firmei, care nu le contesta. Din rea vointa patroana firmei refuza onorarea facturilor desi a trecut un an. Ce pot face pentru recuperarea drepturilor mele?
Cel mai recent răspuns: Servere , utilizator 11:05, 11 Aprilie 2010
Calea cea mai rapida si ieftina, formulati cerere pentru emiterea somatiei de plata, in baza OG 5/2001.
Care este cuantumul total al debitului?
Daca depaseste 30.000 ron, puteti solicita insolventa.
9.000 Ron
Cui se adreseaza, ce trebuie sa contina si unde se depune o astfel de cerere pentru emiterea unei somatii de plata?
Se adreseaza instantei de la sediul debitoarei si trebuie sa cuprinda toate datele de identificare ale partilor, pe scurt ce solicitati si de ce solicitati. Dovediti ca acea creanta este certa, lichida si exigibila, atasati in copie contractul de colabarare, copie facturi si eventual vreo notificare catre debitor, daca ati facut intre timp.
Se achita o taxa de timbru de 39,00 ron si timbru judiciar de 0,15 ron.
Va multumesc foarte mult. Voi incerca sa urmez si aceasta cale.
Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie og5 Andrei Dina Andrei Dina Imi poate da cineva cateva exemple de motive pentru formularea unei actiuni in anulare impotriva og5? (vezi toată discuția)
Somatie de plata ENGFULL ENGFULL se poate face somatie de plata daca am doar o factura acceptata dar pe care nu este trecuta data scadentei ? s-au furnizat produse ( fara contract) unei SC ... (vezi toată discuția)
La ce instanta se introduce o somatie de plata ? discover discover Buna seara , valoarea sumei ptr care vreau sa fac aceasta somatie este de ordinul miilor (in lei noi). La ce instanta depun somatia ? Ce taxe /timbre ... (vezi toată discuția)