Buna ziua. Intampin o problema in legatura cu inregistrarea cim si sper sa ma ajutati cu un sfat.Am semnat cim pe data de 1 aprilie, iar seful meu imi spune acum sa merg eu sa-l inregistrez la itm ca el nu are timp si nu ma deranjeaza doar ca nu prea stiu ce sa fac.M-am interesat ce documente imi trebuie si le-am pregatit , iar cf Legii 130/1999 privind protectia persoanelor incadrate in munca am la dispozitie 20 zile lucratoare sa merg la itm dar am citit ceva pe aici ca cim ar trebui inregistrat cu o zi inaintea inceperii activitatii si mai trebuie si programul revisal.Va rog sa-mi spuneti ce-i de facut, mai ales ca eu vin din somaj si mi-au dat de la ALOFM si disp de repartizare tot cu 1 aprilie, iar revisalul este obligatoriu chiar si pt un singur salariat?.
Si va mai deranjez cu o intrebare trebuie neaparat si originalul actelor firmei(pt ca nu e inregistrata la itm) sau pot merge cu fotocopii?
multumesc mult pentru eventualele raspunsuri
Termenul de inregistrare al c.i.m. la ITM este de 20 de zile calendaristice de la data incheierii acestuia .
Ceea ce ati citit dvs se refera la transmiterea prin REVISAL a c.i.m. , care se face cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
De exemplu, daca data inceperii activitatii este 01.04.2010, atunci REVISALUL trebuia transmis cel mai traziu in data de 31.03.2010.
Pentru inregistrarea firmei este nevoie de actele in original si copii ale acestora .
Trebuie facuta intai inregistrarea firmei la ITM.
Contractul dvs de munca il inregistrati imediat dupa aceasta, in termenul maxim de 20 de zile dela data inceperii activittaii. Intradevar, in Revisal trebuia inregistrat cu o zi inainte de 1 apr, dar in situatia in care firmanu a avut pana acum inregsitrare de la ITM nu putea avea nici acces la revisal.
pentru aces de inregistrari online in revisal, trebuie desemenea solicita un cod/parola de la ITM
Cel mai bine este sa mergeti personal la ITM, sa vedeti exact ce documente va trebuiesc, de regula sunt afisate undeva liste cu acesti pasi.
Sau cautati pe siteul ITM -ului din orasul dvs.
Pentru inregistrarea unei firme noi la ITM sunt necesare urmatoarele acte : - actele in copie si original de infiintare a societatii – act constitutiv, hotarare judecatoreasca de infiintare, certificat constatator (unde este cazul), certificatul de inregistrare fiscala si certificatul de inregistrare (CUI in 2 exemplare);
Nota: Inregistrarea unei societati noi se va face doar in situatia existentei primului angajat cu contract individual de munca. Mai sunt necesare 3 dosare si un biblioraft.