Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o problema, lucrez de 2 ani intr-o firma si intre timp am gasit un alt post mult mai bun la o alta firma, postul trebuie ocupat cat mai urgent si nu am timp de preaviz.exista o solutie? va rog sa-mi raspundeti.
Va multumesc.
Daca nu va intelegeti cu angajatorul sa incetati contractul individual de munca (CIM) cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) atunci incheiati CIM cu noul angajator (Codul muncii permite sa aveti CIM concomitente) si fostul angajator va va concedia cu art.61a din Codul muncii (absente nemotivate).
Va multumesc pentru raspuns, da, angajatorul refuza sa-mi semneze cererea, aceasta concediere pe baza de absente nemotivate imi poate dauna la cartea de munca sau pe viitor la alte job -uri?Nu exista o alta cale sa pot ocoli legal acest conflict ( chiar nu inteleg rostul )?
1. Pentru ca aveti deja un loc de munca asigurat, nu are cu ce sa va dauneze.
2. Nu e nevoie sa va semneze cererea daca nu vrea.
3. Lipsiti nemotivat si nu mai are ce face. Veti fi concediat disciplinar.
4. S-ar putea ca si angajatorul sa aiba dreptate in sensul ca nu are, deocamdata, cu cine va inlocui.
Am inteles, acum pot sa ma stresez cu salariul , de obicei patronul nu da banii la timp , acum o sa faca tot posibilul sa gaseasca scuze.
Va multumesc pentru ajutor.O zi buna!