avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon familiar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon familiar

Dupa divortz fosta sotie care se afla in Italia de 4 ani e obligata la plata pensiei alimentare pt minorul in varsta de 7 ani,decizia este de a plati pensia alimentara din momentul introducerii actiunii adica sept 2008,pana in prezent nu am primit nici un ban,refuza sa vorbeasca cu mine ,am fost la un executor dar mi sa spus ca daca nu are nici un bun pe numele ei in tara nu poate face nimic,ce e de facut intrebarea e daca merg la parchet plangerea mea este luata in consideratie avand in vedere ca ea este in Italia,cum pot sa o fac sa-si indeplineasca obligatiile care ii revin in urma sentintei.Va rog frumos sa ma ajutati?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:29, 11 Aprilie 2010
Depuneti o plangere la Parchet pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie si indicati corect domiciliul acesteia si eventual, locul sau de munca.
Daca nu cunoasteti aceste informatii, va fi foarte greu...
Executorul nu are ce face si nici nu este competent cel de la domiciliul dv., daca debitoarea nu are venituri sau bunuri mobile/imobile in raza lui de competenta teritoriala, ce ar putea fi executate silit. ;)
Este abandon de familie., iar faptul ca e plecata din tara nu o scuteste de obligatia pe care o are fata de minor si nici de obligatia de respectare a unei hotarari judecatorsti.
Pentru abandon de familie se intocmeste dosar penal.
Dati adresa ei din tara, ca probabil nici nu stiti pe cea din Italia. Ea tine legatura cu familia ei, si cand va fi citata pentru audiere cei familie o vor anunta . Poate se sperie si va trimite bani restanta. Eu zic sa nu mai stati pe ganduri. Dupa doua luni de neplata, puteati sa faceti asta. Consultati un avocat, va va ajuta cu sfaturi concrete.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Daca este plecata din tara de 4 ani, cu ce il pot ajuta membrii familiei acesteia ramasi in tara? Doar cu informatii privind resedinta din strainatate a acesteia si, cam atat. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara! ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! doresc sa ma informez, in legatura cu nepalata pensiei alimentare ,de catre parintele obligat la aceasta. concret,in anul 2004,printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minori crisadriana crisadriana Buna! Sunt o mama cu doi copii minori care nu au primit de la divort din 2010 pensie de intretinere deoarece tatal lor e plecat in strainatate. La Parchet mi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marina7018 marina7018 buna seara ma numesc marina si am un copil din prima casatorie care a ramas la mine pt. crestere si educare. Fostul sot este plecat an italia si din 2010 luna ... (vezi toată discuția)