avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce parere aveti daca imi iau bunurile si plec?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce parere aveti daca imi iau bunurile si plec?

Buna ziua

Am postat mai demult acest mesaj:
"
"Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca " ma lasa in chiloti".Bunurile mele sunt cumparate din banii parintilor mei dinainte de nunta(locuim acolo din aprilie 2008).Pentru unele ca de exemplu mobila de bucatarie, hol,perdele nu am factura.Masina pe care o avem este tot platita de parintii mei in proportie de 75% si este pe numele meu.Am cumparat-o in august 2009.Dupa casatorie din darul de nunta am cumparat alte lucruri de care aveam nevoie in casa.Pot sa imi recuperez macar o parte din bunuri?Ce se intampla cu masina?Veniturile noastre sunt asemanatoare, chiar in primul an am avut venituri mai mari ca el.La ce sa ma astept? Multumesc. "

Ce se intampla daca inaintea introducerii cererii cu un anumit timp transcriu masina pe numele mamei si imi iau din casa bunurile proprii?
Relatiile dintre noi sunt de mult grav vatamate, au fost multe jigniri,abuzuri psihice palme,impingeri amenintari, neintelegeri, nu avem aceleasi asteptari(Ex: desi as fi vrut mai mult timp petrecut ca cuplu, nu doar cumparaturi la supermarket si vizite aproape zilnice la parintii si rudele lui,tot ce vrea el e sa ma traga dupa el la diversi prieteni,telefonul lui suna mereu, invitatii peste invitatii, eu fiind omul rau pentru ca nu vrea sa participe, discoteci mai mereu e casa plina de prietenii lui pana la ore tarzii inclusiv de Inviere,Pasti si alte sarbatori, in 6 ani de relatie avand doar 3 vacante petrecute in doi cu tot cu luna de miere si cu o vacanta de moment dupa ce i-am zis ca vreau sa divortez anul trecut)

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters138888 , utilizator 09:05, 17 Aprilie 2010
daca masina ati cumparat/o in timpul casatoriei, eu nu va sfatuiesc sa faceti ce ati spus. Acest bun, Intra la bunuri dobandite in tmpul casatoriei, iar daca, mama dvs. a platit 75% din valoarea ei, precis poate dovedi asta. In acest caz, poate interveni in proces, depunand o cerere , in calitate de intervenienta, in favoarea dvs. Cel mai bine este , chiar daca plecati inainte de deschiderea procesului, sa faceti un proces verbal / cu martori / cu bunurile pe care le luat din domiciliul conjugal.. sa nu aveti discutii pe urma / sau sa faca plangere pentru furt intre soti.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
bunuri din casa, fara acordul sotului, nu puteti lua, pana la partaj. faceti un inventar la plecare , eventual sa aveti un martor si luati sau faceti o copie dupa ce facturi aveti.
masina o puteti lua si vinde sau nu
daca dansul isi doreste apoi partaj, poate include valoarea masinii in masa partajabila, chiar daca e vanduta.
Cred ca niciun consultant din acest forum nu va poate indruma sa faceti acest gest , insa e adevarat ca in practica se utilizeaza destul de des si mai ales cand partile considera ca nu exista acte pe acele bunuri si astfel nu se poate face dovada existentei acestora . Insa apropo de consecinte , mai pot exista si alte modalitati de proba (martori etc) , depinde de aparatorii celor 2 parti , de "inversunarea" celor 2 parti etc. iar acest risc vi-l puteti asuma doar dvs. . Ganditi-va bine inainte si luati cea mai buna decizie ....
De ce nu apelati la un mediator ? este o spalare a rufelor intre 6 ochi si astfel economisiti nervi , bani si foarte mult stres. Este posibil ca o persoana neutra sa va ajute mai mult decat o instanta . Deja faceti atat de multe planuri si calcule matematice si juridice , incat sunteti insetata de razbunare . Aveti o discutie sincera cu sotul si-i spuneti simplu ca plecati dar doriti o despartire amiabila . Nu stiu ce sa va urez la final : minte limpede si noroc in viata
Multumesc pentru raspunsuri.

Nu sunt insetata de razbunare, sa nu credeti asta, nu e o decizie care am luat-o azi-ieri, ma gandesc la ea de mai bine de un an,sunt inca casatorita fiind blocata de situatia mea financiara.E o chestie de principiu.Sunt bunuri cumparate de mine si parintii mei cu mari sacrificii.Reactia si intrebarile mele vin dupa prea multe amenintari(dau foc la perdele, iti tai toate hainele daca pleci, tai mobila) e pur si simplu instinctul de aparare.Nu vreau de la el nici o scobitoare, credeti-ma, tot ce vreau e ca eu sa am control asupra vietii mele, nu altcineva.Cine ar putea fii mediatorul?Se incheie si acte cu impartirea bunurilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Cum se face partajul? izabella_m1990 izabella_m1990 Buna seara!eu si sotul meu suntem in divort insa in curamd acesta se va incheia Din cauza unor probleme cu sotul,acum o luna ei m-am mutat la parintii mei ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters55287 ContSters55287 Buna ziua. Sunt casatorita de trei ani iar casatoria noastra a ajuns la final. Problema mea este urmatoarea: eu si sotul meu locuim in apartamentul meu, bun ... (vezi toată discuția)