daca masina ati cumparat/o in timpul casatoriei, eu nu va sfatuiesc sa faceti ce ati spus. Acest bun, Intra la bunuri dobandite in tmpul casatoriei, iar daca, mama dvs. a platit 75% din valoarea ei, precis poate dovedi asta. In acest caz, poate interveni in proces, depunand o cerere , in calitate de intervenienta, in favoarea dvs. Cel mai bine este , chiar daca plecati inainte de deschiderea procesului, sa faceti un proces verbal / cu martori / cu bunurile pe care le luat din domiciliul conjugal.. sa nu aveti discutii pe urma / sau sa faca plangere pentru furt intre soti.
bunuri din casa, fara acordul sotului, nu puteti lua, pana la partaj. faceti un inventar la plecare , eventual sa aveti un martor si luati sau faceti o copie dupa ce facturi aveti.
masina o puteti lua si vinde sau nu
daca dansul isi doreste apoi partaj, poate include valoarea masinii in masa partajabila, chiar daca e vanduta.
Cred ca niciun consultant din acest forum nu va poate indruma sa faceti acest gest , insa e adevarat ca in practica se utilizeaza destul de des si mai ales cand partile considera ca nu exista acte pe acele bunuri si astfel nu se poate face dovada existentei acestora . Insa apropo de consecinte , mai pot exista si alte modalitati de proba (martori etc) , depinde de aparatorii celor 2 parti , de "inversunarea" celor 2 parti etc. iar acest risc vi-l puteti asuma doar dvs. . Ganditi-va bine inainte si luati cea mai buna decizie ....
De ce nu apelati la un mediator ? este o spalare a rufelor intre 6 ochi si astfel economisiti nervi , bani si foarte mult stres. Este posibil ca o persoana neutra sa va ajute mai mult decat o instanta . Deja faceti atat de multe planuri si calcule matematice si juridice , incat sunteti insetata de razbunare . Aveti o discutie sincera cu sotul si-i spuneti simplu ca plecati dar doriti o despartire amiabila . Nu stiu ce sa va urez la final : minte limpede si noroc in viata
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu sunt insetata de razbunare, sa nu credeti asta, nu e o decizie care am luat-o azi-ieri, ma gandesc la ea de mai bine de un an,sunt inca casatorita fiind blocata de situatia mea financiara.E o chestie de principiu.Sunt bunuri cumparate de mine si parintii mei cu mari sacrificii.Reactia si intrebarile mele vin dupa prea multe amenintari(dau foc la perdele, iti tai toate hainele daca pleci, tai mobila) e pur si simplu instinctul de aparare.Nu vreau de la el nici o scobitoare, credeti-ma, tot ce vreau e ca eu sa am control asupra vietii mele, nu altcineva.Cine ar putea fii mediatorul?Se incheie si acte cu impartirea bunurilor?