avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua. Sunt casatorita de trei ani iar casatoria noastra a ajuns la final. Problema mea este urmatoarea: eu si sotul meu locuim in apartamentul meu, bun obtinut inainte de casatorie de la parintii mei fara drept de uzufruct. Acum aproximativ un an de zile sotul meu a facut un imprumut la banca pentru renovarea apartamentului deaorece el castiga dublu fata de mine si astfel am putut obtine o suma mai mare de bani. Singurul nostru bun obtinut in timpul casatoriei este masina cumparata cu banii stransi la nunta. Va rog sa-mi spuneti ce se intampla in caz de partaj.
Va multumesc.
Apartamentul e bun propriu, deci nu intra in masa partajabila.
Se vor partaja masina si eventualele imbunatatiri aduse apartamentului, precum si orice alte bunuri comune.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Situatia juridica a apartamentului e clara , el reprezinta bun propriu.Vor fi partajate bunurile comune dobandite de la data casatoriei, adica in timpul acesteia .Se va dispune partajarea bunurilor comune , anume a masinii ... si a altor bunuri dobandite de la data casatoriei ,conform art 30 din Codul Familiei
Inainte sa ajungeti in instanta pentru partaj, incercati o solutionare amiabila.Explicati-i fostului dumneavoastra sot care este solutia legala,apoi sugerati-i sa se "edifice" si el,consultand un avocat/notar si apoi incercati din nou o discutie.
Este solutia cea mai putin costisitoare,in timp si bani.Incercati solutionarea problemei folosind chiar un mediator("arbitru").

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mirunica89 mirunica89 In 2013 s-a finalizat divortul, cererea de divort a fost inaintata in 2011. Cat dureaza un astfel de proces?cat de costisitor este procesul si cat ar costa un ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri divort oana205 oana205 Buna ziua, Cum se poate face partajul in cazul sot inselat dupa 1 an de casatorie, in conditiile in care sotia avea salariu dublu fata de sot, ii indeplinea ... (vezi toată discuția)
Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)