Sotii isi fac testament reciproc. Prima moare sotia, sotul supravietuitor decedeaza dupa un an. Nu a fost deschisa succesiunea in urma decesului sotiei.
Sotul, decedat ultimul, nu are mostenitori de niciun grad, sotia are doua surori. Intrebarea mea este daca surorile sotiei au deptul sa deschida succesiune
Daca testarea sotilor unul catre celalalt e valabila:D, surorile sotiei nu prea au ce sa ceara.#-o
Toata averea decedatei s-a dus la sot, iar surorile nu sunt rezervatare...:(
multumesc frumos, unul dintre colegii dumneavoastra mi_a spus ca testamentul intre soti nu este valabil....
Eu stiam ca este nula de drept vanzarea cumpararea intre soti nu si testamentul sau donatia.
Colegu' are partial dreptate....:) E interzis, sub sanctiunea nulitatii, ca doua persoane sa testeze prin acelasi act una in favoarea celeilaltre sau in favoarea unei terte persoane.
legea nu ingaduie, daramite sa permita:D ca doua sau mai multe persoane sa testeze prin acelasi act una in favoarea celeilalte sau in favoarea unei a treia persoane (art. 857 cod civil). testamentele acestea, numite conjunctive, sunt interzise. testamentul este conjunctiv numai daca este, ca act juridic, o opera comuna a doua sau mai multe persoane, dispozitiile fiind contopite in acelasi context. daca testamentele sunt separate, ele vor fi valabile chiar daca contin dispozitii reciproce si interdependente. prin urmare, pentru a fi valabil, testamentul trebuie sa imbrace forma actului separat....