avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament reciproc intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament reciproc intre soti

Intrebare: Testamentul reciproc intre soti fara copii, la moartea unuia dintre soti se poate ataca de catre nepoti?
Cel mai recent răspuns: ROSA , utilizator 22:35, 19 Septembrie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pote fi atacat de catre nepoti.

Asemenea testamente, numite conjunctive, se folosesc de regula de catre cuplurile care nu au descendenti in scopul inlaturarii de la mostenitre a rudele lor, de regula, colaterali (frati si surori).Numai daca ar exista descendenti, testamentul ar putea a fi redus in limita cotitatii disponibile care se calculeaza in functie de numarul mostenitorilor rezervatari.
Nepoti de copii sau de frate?
Nepoti de frati. Matusa mea nu are copii, iar unchiul meu este grav bolnav, aceasta este foarte ingrijorata sa nu fie scoasa din casa la moartea unchiului meu de catre nepotii din partea lui.
Maria_79 a scris:

Nepoti de copii sau de frate?


Ce sunt nepotii de copii?
Intrebarea este: Testamentul reciproc intre soti fara copii
Da, testament reciproc intre soti fara copii. Nepotii din partea sotului i-au promis sotiei k la moartea sotului vor vace tot posibilul s-o scoata din casa.

Alte discuții în legătură

Soți fără copii, testament reciproc. care este soluția ca soțul supraviețuitor să aibă toate bunurile și să dispună de ele conform dorințelor din timpul vieții amândurora? Epuree Epuree Buna ziua, Unchiul sotului meu nu are copii, are 3 frati si o sora si matusa mea 3 surori. Ei vor sa faca un testament reciproc unul catre celalalt, dar ... (vezi toată discuția)
Cine vine la succesiune a rudelor de gr.2 fara copii lumibalan lumibalan eu nu am decit in testament al ei care ii lasa lui averea dupa deces,dar dupamoartea sotului, sotia, nu a facut succesiune deoarece era bolnava in coma. (vezi toată discuția)
Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)