avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficiez de prevederile art.78 , daca sunt concediat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficiez de prevederile art.78 , daca sunt concediat cu art.65(1) din Codul Muncii?

Am lucrat( sunt in perioada de preaviz) intr-o firma cu capital privat-(CCM la nivel national se aplica tuturor angajatorilor si salariatilor indiferent de forma de proprietate),in contractul colectiv de munca la nivel de unitate si cel individual semnat, nu se specifica ca forma de protectie sociala acordarea platilor compensatorii(fie ele si un salariu).
Este indreptatita cererea mea,avand in vedere ca am fost concediat in baza art.65(1) din Codul Muncii si concedierile care s-au facut, s-au vrut individuale.Mentionez ca s-au indeplinit conditiile unei concedieri legale(invocandu-se pierderea unor contracte). Nu detin actiuni la respectiva firma,nu administrez si nu detin proprietati . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 11 Aprilie 2010
Da, este indreptatita cererea dvs de a solicita acordarea unei compensatii de cel putin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi, potrivit art.78 alin.1 CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna VALYTA VALYTA AM FOST CONCEDIATA DE CURAND IN BAZA ART 65 CODUL MUNCII (REDUCERE DE PERSONAL) SI AM CITIT PE NET CA AS AVEA DREPTUL LA UN SALARIU COMPENSATOR EGAL CU ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu lbogdan lbogdan buna ziua.am o problema care ma framanta.am o firma de 5 angajati si pe unul vreau sa-l concediez cu drept la somaj,deci restructurez.mi s-a prezentat cand ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in urma concedierii? elyelena elyelena buna ziua.de aproape doi ani lucrez la o firma care se ocupa cu vanzare de articole fittnes.mi s a incheiat contract individual de munca in martie 2010.in ... (vezi toată discuția)