avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radieri auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radieri auto

buna seara,un sfat daca se poate,acum 9 ani am cumparat un un autoturism,o dacie din targ,dar nu am schimat actele pe numele meu,numai contractul de vanzare cumparare cu care am cumparato.Vreau sa o radiez sa scap de ea,si nustiu cum sa procedez.va multumesc .astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:24, 11 Aprilie 2010
Deoarece nici certificatul de inmatriculare si nici Cartea tehnica nu sunt pe numele dv., nu puteti s-o radiati.Luati legatura cu fostul proprietar, pentru el este simplu.
In tot acest timp a platit cineva impozitul la financiar?
Altfel, s-ar putea sa aveti o surpriza, un bonus de plata...
Nu ati procedat bine. Va trebuie viza de la circa financiara a celui care va vandut-o (cum ca nu are datorii) dupa care trebuia sa o inscrieti dumneavoastra la circa financiara (pentru plata impozitului) toate aceste acte trebuie sa se incadreze in 30 de zile de la data incheierii contractului... Dupa care trebuia sa o inscrieti.
Trebuie sa dati de vechiul proprietar si sa va intelegeti cu privire la impozitul aferent celor 9 ani care s-au scurs. Apoi sa refaceti contractul si sa va luati in evidenta la circa financiara.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
ContSters98240, utilizator
Daca dai de vechiul proprietar si achitati impozitul la zi, nu va mai complicati cu alt contract si alta evidenta.O radiaza el direct, o duci la rabla si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez masina daca am actele, dar nu am contract de v-c ionutpalade ionutpalade salut am si eu o problema am masina de la o persoana cunoscuta si nu am facut contract de v-c si vreau sa o radiez apoi sa o duc la programul rabla si nu am ... (vezi toată discuția)
Cum sa radiez o masina vanduta acum 10 ani,de la care nu mai am nici un act mariusc69 mariusc69 Acum 10 ani am vandut o dacie in targ la Pitesti la care am facut un act de vanzare cumparare .Cumparatorul nu a mai venit sa facem radierea si intre timp eu ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)