avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie Pc achizitionat de la Flanco
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie Pc achizitionat de la Flanco

Pe 10.04.2010 am cumparat un Pc cu "promotie" de la Flanco Piatra Neamt. In pachet aveam si monitor , tastatura mouse , si imprimanta.
Cand am ajuns acasa am constatat ca nu merge dvd rom-ul., iar magazinul era inchis
Cum pot proceda?
ce sanse am sa-mi schimbe produsul cu unul similar , asta in conditiile in care am facut rate prin cetelem pe 24 luni.
Cel mai recent răspuns: raduallan , utilizator 11:14, 12 Aprilie 2010
Mergeti la magazinul de unde ati achizitionat pc.-ul in 48 de ore de la incheierea contractului. Sunt obligati sa vi/l schimbe.daca nu, formulati plangere la Oficiul J. de Protectie a Consumatorului.
imi puteti spune va rog textul de lege care prevede acest aspect?
Chestiunea cu termenul de 48 de ore...24 de ore - in alte cazuri - este ceva stabilit din proprie vointa de comercianti. Termenul legal de remediere a deficientelor este de 15 zile din momentul aducerii la cunostinta vanzatorului a problemei. Cadrul legal este in O.G. nr. 21/1992 si Legea nr. 449/2003. Raspunzator pentru aducerea la conformitate a produsului este vanzatorul.
Fiind vorba de FLAN..., este de notorietate faptul ca aceasta a intrat in insolventa. Lucrurile sunt mai complicate, in ceea ce priveste rezolvarea problemei dumneavoastra, fiind necesar sa luati legatura cu administratorul judiciar. Gasiti amanunte pe site-ul societatii. Nu stiu in ce masura in situatia de fata (insolventa) poate sa intervina protectia consumatorului. Incercati sa obtineti un punct de vedere in scris de la adminstratorul judiciar Casa de Insolventa Transilvania. Va rog sa ne tineti si pe noi la curent!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie televizor Bogdan88 Bogdan88 Buna seara. In februarie 2008 am achizitionat un televizor marca Grunding din magazinul Flanco ( Tg-Jiu ). De la bun inceput de cand mi s-a facut proba la ... (vezi toată discuția)
Cum raspunde o societate care a intrat in insolventa fata de deficientele unui produs pentru care a acordat garantie? raduallan raduallan Este cazul unui mare lant de magazine intrat in insolventa - Fla... Pentru produsele pe care ei le-au vandut sau inca le mai vand (asa apare pe site) mai este ... (vezi toată discuția)
Returnarea produsului in 24h cristiangheorghe cristiangheorghe Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la ... (vezi toată discuția)