avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... pot copia articole de pe acest site pe blogul meu?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

pot copia articole de pe acest site pe blogul meu?

As dori sa aflu si eu daca pot copia articolele de pe acest site pe blogul meu cu conditia sa scriu dedesubt ca am preluat informatiile de pe site. Daca pot cu cine trebuie sa iau legatura ca sa ii cer acordul?:stunned::sorry:
Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 16:52, 17 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Daca blogul tau n-ar fi pe net si l-ai pastra doar pe calculatorul personal, fara ca alti din afara familiei si prietenilor sa-l poata accesa ar fi legal sa pui orice acolo, indiferent daca sunt de acord proprietarii sau nu. Cam asta inseamna "pentru uz personal sau pentru cercul normal al unei familii". Odata ce l-ai postat pe net si poate fi accesat de oricine, nu mai este legal.

Ce vi se poate intampla? asta depinde de ce decid titularii a caror drepturi au fost incalcate. In cazul de fata, administratorii avocatnet pot fie sa nu afle sau sa decida ca nu merita sa faca mai mult decat sa va trimita o notificare. Cel mai rau scenariu implica un proces :).
In practica se poate observa ca propabilitatea unui proces creste cu cat situl unde au fost postate materiale fara acordul proprietarilor este mai vizitat. ca sa ma exprim mai plastiv, intotdeauana mirosul sangelui in apa a atras rechinii :)
~ Conținut șters la cerere ~
si parerea mea este ca nu ne incadram in respectiva prevedere.

spre exemplu, daca le citesc seara copiilor Stapanul Inelelor, este un uz personal sau pentru cercul familiei, plus ca teoretic am si platit acest drept prin cumpararea cartii.

daca insa o scanez si o postez pe blog ce credeti, e sau nu incalcarea dreptului de autor?

trecand peste parerea personala, aceasta este si punctul de vedere al editorilor www.avocatnet.ro
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Ambalajul unui produs poate fi obiectul dreptului de autor? duwhyt duwhyt Am un site si vreau sa expun pe el niste copii obtinute prin scanare a unor ambalaje de produse ce se afla aproape in orice supermarket din romania. Am nevoie ... (vezi toată discuția)
Interpretare articole legea 8/1996 creis creis 1) cine pot fi titularii drepturilor de exploatare si ce sunt acestea mai exact? 2) [i]\"Art. 34. — (1) Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor - descarcare muzica, filme etc ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Rog un raspuns,privind downloadul de muzica,filme de pe Net.Pot downloada muzica, filme de pe Net. pentru mine(acasa)fara a comercializa sau difuza ... (vezi toată discuția)