avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... pot copia articole de pe acest site pe blogul meu?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

pot copia articole de pe acest site pe blogul meu?

As dori sa aflu si eu daca pot copia articolele de pe acest site pe blogul meu cu conditia sa scriu dedesubt ca am preluat informatiile de pe site. Daca pot cu cine trebuie sa iau legatura ca sa ii cer acordul?:stunned::sorry:
Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 16:52, 17 Mai 2010
Am incercat sa iau legatura cu administratorii, dar nu mi-a raspuns nimeni, posibil erau ocupati. Oricum vreau sa primesc autorizatia la cateva fragmente, adica mai degraba sa scriu ideea articolului, dand link activ catre pagina exacta de unde a fost preluat articolul. Pana la urma pe cine sa contactez?
~ Conținut șters la cerere ~
smith a scris:

Daca scanez si postez pe blog, NU este incalcare a dreptului de autor. Nu prea vad experti pe aici. Dupa voi si cursurile trase la xerox incalca dreptul de autor.


Cursurile trase la xerox sunt acoperite prin sistemul copiei private. daca chiar te intereseaza subiectul gasesti un articol despre ce este copia privata pe blogul meu.

Nu ai dreptate cu blogul. Subiectul este reglementat foarte bine la nivel national (prin legea 8/1996) si la nivel international (conventia de la Berna), prin jurisprudenta instantelor si literatura juridica de specialitate. Evident ca tu ai optiunea sa nu crezi pe nimeni si sa persisti in ideea ta, oricat de gresita ar fi ea.
Ce sustii tu imi aduce aminte de conceptul de e-comunism: tot ce e pe net e gratis si chiar daca nu e gratis atunci e platit de altii.
~ Conținut șters la cerere ~
@ multimoak

putem discuta proiectul dumneavoastra, in privat.

@smith
da, exista cazuri concrete.

Dinu Turcanu spune foarte bine in postul anterior, e o mare diferenta intre copia privata si publicul larg, pacat insa ca aceste lucruri nu se explica bine in facultati sau sunt prost intelese.

nu mi-ar displacea deloc sa vad opinia dumneavoastra justificata de argumente stabile si nu doar de un spirit de fronda.

in alta ordine de idei, prin TC avem un contract cu utilizatorii in care spunem clar ce vrem sau nu vrem, inclusiv in ceea ce priveste preluarea sau uzul materialelor, va invitam sa lecturati punctul 2.

prin urmare, chiar in lipsa unei prevederi in L8, aceasta conventie ar trebui aplicata.

avem insa prevederile L8 care sunt clar explicate de mai multi antescriitori ce nu va este limpede?

Alte discuții în legătură

Ambalajul unui produs poate fi obiectul dreptului de autor? duwhyt duwhyt Am un site si vreau sa expun pe el niste copii obtinute prin scanare a unor ambalaje de produse ce se afla aproape in orice supermarket din romania. Am nevoie ... (vezi toată discuția)
Interpretare articole legea 8/1996 creis creis 1) cine pot fi titularii drepturilor de exploatare si ce sunt acestea mai exact? 2) [i]\"Art. 34. — (1) Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor - descarcare muzica, filme etc ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Rog un raspuns,privind downloadul de muzica,filme de pe Net.Pot downloada muzica, filme de pe Net. pentru mine(acasa)fara a comercializa sau difuza ... (vezi toată discuția)