avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... pot copia articole de pe acest site pe blogul meu?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

pot copia articole de pe acest site pe blogul meu?

As dori sa aflu si eu daca pot copia articolele de pe acest site pe blogul meu cu conditia sa scriu dedesubt ca am preluat informatiile de pe site. Daca pot cu cine trebuie sa iau legatura ca sa ii cer acordul?:stunned::sorry:
Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 16:52, 17 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Blogul este un site pe internet sau legal vorbind, un mijloc de comunicare publica. Atat timp cat un blog este accesibil tuturor, adica este postat pe internet cu acces pentru public (nu conteaza daca este gratis sau contra cost) el va depasi cadrul familial/cercul de prieteni in care utilizarea unor materiale protejate de legea dreptului de autor nu constituie o incalcare a legii.
~ Conținut șters la cerere ~
Ba da, pt ca faci comunicare publica. Presupun ca nu esti familiarizat cu legea dreptului de autor, pt ca altfel ai avea cunostinta despre ce inseamna comunicarea publica:

Art. 15 - (1) Se consideră comunicare publică orice comunicare a unei opere, realizată direct sau prin orice mijloace tehnice, făcută într-un loc deschis publicului sau în orice loc în care se adună un număr de persoane care depăşeşte cercul normal al membrilor unei familii şi al cunoştinţelor acesteia, inclusiv reprezentarea scenică, recitarea sau orice altă modalitate publică de execuţie ori de prezentare directă a operei, expunerea publică a operelor de artă plastică, de artă aplicată, fotografică şi de arhitectură, proiecţia publică a operelor cinematografice şi a altor opere audiovizuale, inclusiv a operelor de artă digitală, prezentarea într-un loc public, prin intermediul înregistrărilor sonore sau audiovizuale, precum şi prezentarea într-un loc public, prin intermediul oricăror mijloace, a unei opere
radiodifuzate. De asemenea, se consideră publică orice comunicare a unei opere, prin mijloace cu fir sau fără fir, realizată prin punerea la dispoziţie publicului, inclusiv prin internet sau alte reţele de calculatoare, astfel încât oricare dintre membrii publicului să poată avea acces la aceasta din orice loc sau în orice moment ales în mod individual.
(2) Dreptul de a autoriza sau de a interzice comunicarea publică sau punerea la
dispoziţia publicului a operelor nu se consideră epuizat prin nici un act de comunicare publică sau de punere la dispoziţia publicului.

Nu conteaza ca este vorba de bloguri, aceastea nu sunt mai presus de lege. Din pacate noi n-am stiut niciodata sa respectam proprietatea privata si munca altora.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
Dinu Turcanu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambalajul unui produs poate fi obiectul dreptului de autor? duwhyt duwhyt Am un site si vreau sa expun pe el niste copii obtinute prin scanare a unor ambalaje de produse ce se afla aproape in orice supermarket din romania. Am nevoie ... (vezi toată discuția)
Interpretare articole legea 8/1996 creis creis 1) cine pot fi titularii drepturilor de exploatare si ce sunt acestea mai exact? 2) [i]\"Art. 34. — (1) Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor - descarcare muzica, filme etc ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Rog un raspuns,privind downloadul de muzica,filme de pe Net.Pot downloada muzica, filme de pe Net. pentru mine(acasa)fara a comercializa sau difuza ... (vezi toată discuția)