avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare_cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare_cumparare

am act pe 250m unde am construit o casa si as dori sa mai cumpar 80m.Daca fac act vanzare_cumparare ma costa foarte mult de aceea ma gandeam sa fac o chitanta de mana cu martori.Ce sfat imi dati?este bine asa?ar trebui legalizata la notar?Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:35, 11 Aprilie 2010
eu zic ca ar fi indicat un act de vanzare -cumparare incheiat in notariat , este opazabil tertilor ,pe cand cu chitanta ,e posibil sa se mai incheie cu o terta persoana o alta chitanta inaintea celei pe care o vrei cu doi martori, si vei suferi neplaceri ulterior ,iar pe calea instantei e mai greu ,fata de un act incheiat in notariat
va sfatuiesc sa faceti act de vz-cump.este cel mai bine
In prezent, legislatia in vigoare prevede forma autentica a contractului de vanzare-cumparare a imobilelor, deci intocmit la notar, pe baza urmatoarelor documente: titlu de proprietate, certificat fiscal, cadastru, intabulare.

Orice alta forma de vanzare ( chitante de mana, contracte sub semnatura privata etc.) este nula si nu are nici o insemnatate juridica. Practic aruncati banii pe geam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatori de teren inselati de cumparator krtystina krtystina Domnilor avocati, va urmaresc cu interes forumul si apreciez foarte mult ceea ce faceti pentru cei care apeleaza la serviciile dumneavoastra. Astazi ma vad si ... (vezi toată discuția)
E valabila o chitanta de mana? ssjgojita ssjgojita Buna ziua! Ma numesc Nicolae B si sunt din Calarasi. Doresc sa cumpar un imobil, am discutat cu proprietarul, ne-am inteles ca plata sa fie facuta in doua ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui teren. inscris sub semnatura privata. hotarare care tine loc de act autentic uttzza uttzza Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata? Vanzatorul este neproprietar ( in CF ... (vezi toată discuția)