...ce se intimpla daca fosta sotie nu-mi da copilul in zilele mele de vizitare asa cum este stipulat in hotarire. de exemplu ieri 10.04.2010 era weekend-ul meu, insa sotia a refuzat sa-mi dea fetita pe motiv ca aceasta e speriata, ca as fi batut-o! Am chemat politia si a facut proces verbal cum ca aceasta refuza sa-mi dea copilul, spunind ca-si asuma acest risc! Intr-adevar copilul n-a vrut sa vina la mine...insa se vedea clar ca era instigat si invrajbit impotriva mea. mentionez ca am avut o relatie exceptionala cu fiica mea, insa decind fosta sotie a aflat ca ma duc sa-mi vad fetita la gradinita, a inceput n nou razboi impotriva mea...de fapt impotriva copilului! inca un motiv in plus al acestui nou razboi pornit de catre fosta, este si acela ca de curind am actionat-o in judecata pentru largirea programului de vizitare si pe care l-am cistigat...aceasta fiind obligata si la cheltuieli de judecata! ce fac eu acum? acest weekend fiind compromis, neputind sa-mi iau fetita in vizita? Ea risca ceva ca nu a respectat hotarirea judecatoreasca?
multumesc
Avand in vedere incidentul ivit dar si faptul ca sunteti in posesia unui proces- verbal incheiat de politie, sfatul meu este sa formulati o plangere penala intemeiata pe disp. art.307 al.2 c.p. respectiv pentru nerespecatrea masurilor privind incredintarea minorului.
Daca fosta sotie nu respecta hotararea judecatoreasca privind vizitarea minorului, puteti face plangere penala privind savarsirea de catre aceasta a infractiunii prevazute de art 307 alin 2 cod penal.
Inainte de a face plangerea penala trebuie sa veniti cu un executor judecatoresc pe care sa il platiti.
Se va incheia un proces verbal de catre acesta si de abia apoi veti putea depune cu posibilitate de succes plangerea penala.
Organele in drept vor pronunta apoi o solutie conform legii...
Puteti formula impotriva sotiei plangere penala pentru neresopectarea masurilor privind incredintarea minorului,conf.art.307 c.pen,dar dragoste cu sila nu puteti obtine de la copil,indiferent daca este influentat sau nu.
Dvs.,in opinia mea,pentru a putea formula o astfel de plangere trebuie sa castigati increderea propriului copil si prin folosirea mijloacelor coercitive ale legii nu puteti acest lucru,mai ales daca acest copil are o varsta frageda.In aceasta situatie pot interveni complicatii de ordin psihologic si uneori, chiar psihiatric.
Este mai bine sa va ganditi la o strategie pentru ca lucrurile sa nu ia intorsaturi nedorite si sa va invinovatiti ulterior ca nu ati cedat unei ambitii personale.
Succes si ganduri bune !
Plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.Dreptul părintelui divorţat de a avea legături cu copilul său, încredinţat celuilalt părinte cu ocazia divorţului trebuie să se realizeze efectiv şi real, prin stabilirea unui program de vizitare extins şi care să ţină cont de interesul superior al copilului.
Vizita copil
danielstoica77
buna ziua. as dori sa va ma ajutati cu un sfat. in urma divortului am obtinut dreptul de vizita la fetita mea de 3 ani la sfarsitul fiecarei luni timp de trei ... (vezi toată discuția)