avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... duplicat certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

duplicat certificat de nastere

Buna ziua..am si eu o problema la care va rog frumos sa ma ajutati: m-am casatorit cu un cetatean Grec acum 8 ani...la casatorie mi s-a oprit certificatul de nastere..originalul...acum m-am intors in Romania si vreau sa imi fac o foaie de resedinta sau cum i se spune ..dar imi trebuie certificatul de nastere. De la politie m-au trimis sa scot un duplicat...ce acte imi trebuiesc si unde trebuie sa merg?...specific ca ultimul domiciliu in Romania era in sectorul 6 Bucuresti...eu m-am nascut in sect 7...unde trebuie sa merg? va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: mirela mihaela76 , utilizator 19:40, 12 Aprilie 2010
va puteti adresa la orice oficiu de stare civila din orice oras va costa in jur de 100 de lei si dureaza aproximativ 1 luna de zile , chiar daca sunteti nascuta in fostul sector 7
o copie de pe cartea de identitate sau pasaportul
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
ContSters140111, utilizator
asa mult dureaza?:( multumesc mult...
Mergeti la Biroul de stare civila al primariei sectorului in care domiciliati si faceti o cerere .Sfatul meu e sa declarati ca ati pierdut certificatul,nu ca v-a fost retinut,astfel riscati ca procedura eliberarii sa fie foarte costisitoare si indelungata,poate chiar sa nu vi se mai elibereze un alt cerificat.
Ar fii bine sa aveti si o copie dupa fostul certificat,unde sa apara CNP-ul.
la biroul starii civile faceti o cerere ,insotita de copii ale actelor de identitate si un timbru judiciar (valoarea timbrului nu o stiu,insa procedura eliberarii certificatului este foarte ieftina,nu ajunge la 100 lei).

In cazul in care domiciliul stabil nu mai este in Romania si nu mai figurati cu domiciliul in sectorul 7,atunci va trebui sa mergeti in sectorul 6 unde a fost inregistrat certificatul de nastere.Succes
deci...am fost in sectorul 6...am platit 4 lei...in 10 min mi s-a eliberat duplicatul...foarte simplu si foarte usor....;):thumbup:...multumesc mult pt ajutor...o seara placuta va doresc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut de catre minor - bucresti, sector 6 Valentinul Valentinul Va salut, Mi-am pierdut certificatul de nastere. Am 17 ani. Detin CI, copii ale acesteia, copii ale certificatului de nastere (nimic legalizat). Am nevoie ... (vezi toată discuția)
Preschimbare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna seara,as dori sa stiu ce acte am nevoie ptr. preschimbare certificat de nastere (vezi toată discuția)