avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nesocotirea unei Hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nesocotirea unei Hotarari judecatoresti

As vrea sa stiu daca este vreo diferenta , in aplicarea legii , intre persoanele care nesocotesc Hotararile judecatoresti ( primari , directori , ministri sau tigani ) Ce pot pati daca nesocotesc o Hotarare judecatoreasca ?Are vreo importanta textul ( continutul )Hotararii sau pedeapsa este aceiasi ?! In ce conditii "sunt luat de mascati " pentru acest lucru ? Mai concret este vorba de directorii de scoli care au diminuat salariul salariatilor , desi acestia aveau o sentinta judecatoreasca , prin care se hotara ca NU se va face acest lucru ! Se refera la cei 17% din cei 50% "aprobati de parlament si semnati de presedintele tarii" .Mai este nevoie de INCA o hotarare judecatoreasca care sa o puna in evidenta pe prima ???
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
gyl_47, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:57, 12 Aprilie 2010
Nu are importanta calitatea pe care o aveti, legea aplicandu-se egal pentru toti aceia care o incalca. exista vreo 5 modalitati prin care o hotarare judecatoreasca poate sa nu fie respectata, prevazute in art. 271 C. penal . depinde unde va incadrati , in functie de acest aspect , puteti sti si pedepsa prevazuta.
Cel putin din punct de vedere teoretic,dar stipulat prin Constitutie,toti cetatenii sunt egali in fata legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri salariale nelegale in timpul sarcinii pirina pirina am primit o decizie prin care mi se impune sa returnez lunar suma de 620 lei. Fiind netemeinica si nelegala aceasta decizie am actionat in instanta dar am ... (vezi toată discuția)
Investita sau nu? florinsadova florinsadova Se poate pune in aplicare o hotarare definitiva si executorie referitoare la plata salariilor restante ? Precizez ca nu stiu ce reprezinta formula ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca sorinciobanu sorinciobanu am castigat procesul cu intreprinderea unde am lucrat,iar directorul nu respecta hotararea jud.,adica reincadrarea pe postul detinut si plata unei despagubiri ... (vezi toată discuția)