avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii lasate mostenire copiilor????
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii lasate mostenire copiilor????

Am intalnit pe forum raspunsuri contradictorii privind datoriile la banci.Intrebarea mea este : Se prescrie o datorie la banca (si in cat timp,avand in vedere faptul ca nu a mai fost platita rata de 2 ani si in 24 martie a fost facuta cerere la judecatorie de executare silita) sau se mosteneste de catre copii???
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 15:38, 12 Aprilie 2010
Termenul general de prescriptie este de 3 ani. Daca s-a inceput executarea silita, prescriptia este intrerupta si o noua perioada de 3 ani incepe sa curga de la data respectiva.

Mostenitorii universali si cu titlu universal (copii, de exemplu in cazul succesiunii legale) mostenesc patrimoniul lui de cujus, adica drepturile SI obligatiile lui.
Multumesc de raspuns.
Dar odata prescrisa datoria (sa zicem ca trec cei 3 ani) se mai pune plroblema mostenirii datoriei?
As mai vrea sa stiu ce actiuni mai pot intrerupe prescriptia (dupa cererea de executare silita).
Orice tentativa de recuperare intrerupe prescriptia, adica: somatia, chemarea in judecata, executarea silita etc. Pentru ca datoria sa se prescrie, creditorul trebuie sa fie pasiv timp de trei ani.

Odata presicrisa, datoria se transforma intr-o obligatie imperfecta, adica intr-o obligatie a carei debitor nu mai poate fi silit sa executa partea lui, dar o poate face din buna voie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie anaf mostenitori ContSters336404 ContSters336404 Buna ziua! In cazul decesului unei persoane care a lasat un autoturism si 1/2 din dreptul de proprietate asupra unui imobil, bunuri ce s-au transmis sotiei si ... (vezi toată discuția)
Succesiune covaci112233 covaci112233 Buna seara.socrul meu a decedat de peste 3 ani,in urma lui au ramas 3 copii majori(soacra a decedat inainte),2 au renuntat la succesiune prin notar iar nevasta ... (vezi toată discuția)
Datorii la banca pierd casa? creata3112 creata3112 Buna ziua Ma intereseaza daca cineva are datorii la stat si este bagat in Biroul de credit (dat la o firma recuperatoare) si intre timp mosteneste o parte ... (vezi toată discuția)